Ontspulde spullen van januari

Goede voornemens voor februari

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor februari.

Lisette’s goede voornemens voor februari

In januari zouden we twee weken op vakantie gaan naar CenterParcs Village Nature Paris. Van tevoren hebben we al een grote slag geslagen met ontspullen door met name onze kledingkast te plunderen. Het resultaat hiervan: 52 spullen de deur uit! 

 • 35 kledingstukken van Nick
 • Enkele tijdschriften 
 • 2 boeken die ik niet heb gelezen en ook niet meer ga lezen
 • 4 kledingstukken die ik nooit meer draag, maar die nog in perfecte staat zijn
 • 5 kledingstukken uit de verkleedkist van Fleur (waarvan 3 items waar ik eerder geen afscheid van kon nemen en die daarom in de verkleedkist waren beland)
 • Opstrijk plaatjes voor kleding
 • Over datum Maca poeder
 • Thermolegging die niet meer lekker zit
 • Een slowjuicer
 • Een foamroller

De Nikes Airmax en laptop waren ingepakt, dus veel beweging en tijd om aan de blog te werken zouden juist op vakantie wel goed komen dacht ik.. Helaas verliep dat allemaal totaal anders dan verwacht en heb ik bijna heel januari ziek op bed gelegen. Eerst hadden Fleur en ik allebei griep. Daarna kreeg ik er een longontsteking overheen waar ik helaas nog steeds niet van ben hersteld. Niet alleen onze vakantie viel hierdoor volledig in het water. Zoals altijd als je met een ziekenboeg thuis zit kwam ook van het huishouden, mijn goede voornemens en wat extra tijd doorbrengen met het gezin helemaal niets terecht. Lang verhaal kort: ik heb na de eerste week van januari 0 items ontspuld, nauwelijks een seconde aan de blog gewerkt en ook niet bewogen op de absoluut noodzakelijke bewegingen na, zoals wc bezoekjes en tanden poetsen..

In februari focus ik me uiteraard eerst op helemaal goed herstellen. Ik hoop dat dat snel gaat nu met de juiste medicatie en voldoende bedrust. Maar ik wil mezelf niet te hoge doelstellingen opleggen, dus mijn doelen voor februari zijn nagenoeg hetzelfde als die van januari:

 • 28 items ontspullen
 • 2,5 uur per week actief zijn
 • 32 uur in totaal aan de blog werken 
 • De kledingkast en commode voor baby volledig uitgeruimd en heringericht (die kledingkast is nu nog door mij in gebruik. Nick en ik moeten onze kleding zien samen te voegen in een kleinere kast op onze slaapkamer)
De ontspulde spullen van januari.

Madeleens goede voornemens voor februari

In januari wilde ik al mijn aandacht besteden aan mijn goede voornemens voor 2023: een gezonde werk-privé balans en gezondere eet- en drinkgewoontes. Ik wilde ontdekken welke nieuwe gewoontes ik concreet kan inbouwen en welke oude gewoontes ik wil loslaten. Voor de werk-privé balans ging dit vrij goed. Het concrete doel om na werktijd geen werkmail meer te checken, ging zo’n 90% van de tijd goed. Met als kanttekening dat dit enigszins afhankelijk was van wat ik als ‘werktijd’ definieerde (telt de treinreis terug naar huis bv. wel of niet mee). Verder was deze maand sowieso iets rustiger op werk, wat zeker hielp met mijn goede voornemen.

Voor gezonder eten en drinken had ik in eerste instantie mezelf twee cheat days ‘gegund’. Daarnaast hield ik mijn eten bij in de app ‘Mijn Eetmeter‘ en probeerde ik soms gezonder te kiezen met de app ‘KiesIkGezond?‘. Super frustrerend, want de eerste app kent regelmatig producten niet (m.n. sauzen), en de andere app keurt letterlijk alle plant based yoghurts af wat ook niet geweldig motiverend werkt. Oh, en die twee cheat days.. Dat werden er meestal drie of meer. Hier is dus nog werk aan de winkel om haalbare doelen voor mijzelf te stellen!

In februari ga ik aan de slag met:

 • In mijn werkpakket prioriteiten stellen, zodat ik makkelijker ruimte kan maken voor ontwikkeling
 • Gezond eten en drinken omdraaien: eerst maar eens elke week twee dagen proberen gezond te eten en drinken; daarna eventueel uitbouwen met meer dagen en/of apps
 • Ik heb deze maand een aantal verjaardagen: zoveel mogelijk immateriële of tweedehands cadeaus kopen
 • Een vegan Valentijnsdiner koken voor mijn vriend en mijzelf

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in februari. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Berichten gemaakt 27

Eén gedachte over “Goede voornemens voor februari

 1. Hopelijk ben je snel goed opgeknapt Lisette! Natuurlijk jammer van jullie vakantie😢
  Jammer dat de twee apps niet prettig werkten Madeleen. Ik vind het goed dat je ze gebruikt (hebt). Het zorgt er wel voor dat je bewuster bezig bent met wat je eet en drinkt! En daar gaat het toch om.
  Succes met jullie goede voornemens deze maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven