Goede voornemens voor juli 2024

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor juli 2024. We zijn alweer halverwege het jaar. Een mooi moment om te reflecteren op onze goede voornemens voor heel 2024 tot nu toe.

Lisette’s goede voornemens van het afgelopen halfjaar

Alle focus lag op gezondheid voor mij in 2024 tot dusver.

Nou ja, alle focus die je kan opbrengen naast een drukke baan, ouderschap met twee jonge kindjes en alle huishoudelijke taken.. 🙂

Mijn goede voornemen voor 2024 was best eenvoudig: elke dag minstens één gezonde activiteit van het onderstaande lijstje doen.

 • Niet ongezond snoepen
 • Daglicht / buitenlucht
 • Bewegen
 • Hobby’s
 • Spa dagje (in huis)
 • Stretchen
 • Meditatie
 • Lezen
 • Sociaal / liefde
 • Schoon & opgeruimd huis
 • Mental health
 • 8 uur slapen
 • 24 uur digitale detox

Deze goede voornemens heb ik steeds wat getweakt, maar op deze manier wel volgehouden tot en met april. Best aardig al zeg ik het zelf, want van alle goede voornemens die door iedereen worden gesteld op 1 januari sneuvelen de meeste al binnen twee weken.

Maar goed, ik heb mijn goede voornemens niet gesteld om ze langer vol te houden dan anderen. Ik wil mijn gezondheid koesteren. Dus de hamvraag is dan, heeft dat voor mij gewerkt?

Beklijfden de goede voornemens na al deze maanden?

Lastig te zeggen. Ik hield alle gezonde dingen die ik deed netjes bij in Excel toen ik daar nog focus op had liggen (super nerdy ik weet het). Maar toen ik besloot dat ik mijn goede voornemens over een andere boeg zou gooien ben ik gestopt met het bijhouden. Ik weet dus eigenlijk niet zo goed of ik sindsdien de gezonde activiteiten die ik bijna dagelijks deed meer ben blijven doen. Lezen ben ik in ieder geval wel blijven doen. Ik lees nu het boek ‘Het leven is te kort om op kantoor te zitten’. Echt een aanrader! En ik sport nu ietsjes meer. Als in: ik sport nu af en toe en daarvoor niet. 🙂 Ik heb dus wel het idee dat het een beetje beklijft.

Excel sheet met goede voornemens voor gezond leven
Mijn oh zo sexy Excel sheet waarin ik bijhield welke gezonde voornemens ik per dag kon afvinken. Met name lezen en flink wat tijd buiten doorbrengen gingen me goed af.

En daarna?

In mei heb ik bovenstaand lijstje met gezond gedrag overboord gegooid en heb ik volledig ingezet op rust, reinheid en regelmaat in huis in de hoop dat dit ervoor ging zorgen dat onze jongste dochter Lily eindelijk ging doorslapen (ze werd die maand 1 jaar en had nog steeds geen enkele nacht doorgeslapen).

Dit werkte niet. Vanaf mei ging het dan ook bergafwaarts met mijn goede voornemens.

In juni heb ik geprobeerd geen bewerkte voedingsmiddelen te eten, plantaardiger te koken en geen TV te kijken of spelletjes op mijn telefoon te spelen. Weer een andere variant van goede voornemens rondom gezond leven dus.
Hoe dat ging?

Mwah.. Geen spelletjes spelen op mijn telefoon is volledig gelukt. Heel blij mee. In plaats daarvan ben ik meer gaan lezen en heb ik meer micro momentjes van quality time met mijn gezin doorgebracht. Dat bevalt uitstekend en blijf ik gewoon doen komende maand.
De rest is me niet gelukt. Lily sliep in juni wel eindelijk door! Het bleek toch iets medisch, maar gelukkig niets ernstigs: heel erge buikpijn door verstopping.

Dus, met een betere nachtrust op komst en na deze uitgebreide terugblik op mijn goede voornemens voor 2024 gaat gezond leven vanaf juli gewoon lukken!

Lisette’s goede voornemens voor juli

Gezondheid, relaties en tijd zijn in mijn optiek de meest schaarse dingen in het leven. Die wil ik koesteren ook al gaat dat met vallen en opstaan. Daarom blijven mijn goede voornemens rond deze thema’s draaien. Zo ook weer in juli.

Mijn goede voornemens zijn:

 • Elke dag een montessori-stijl activiteit doen met Lily en met Fleur
 • Elke dag rond het einde van de middag wanneer ik zin heb in een snack neem ik athletic greens

Waarom ik athletic greens toevoeg aan mijn dagelijkse maaltijden in plaats van bewerkte voedingsmiddelen weg te halen?

Het verbannen van ongezonde “voeding” heb ik al zo vaak geprobeerd en dat gaat me erg moeilijk af. Hoewel het op papier super simpel is, vind ik het in de praktijk gewoon ontzettend lastig om vol te houden. Elke dag ben ik in strijd met mezelf over het eten. Soms lukt het me een week of twee wel, maar dan ga ik toch weer de mist in. Vaak niet alleen omdat ik zin heb in iets ongezonds, maar ik wil iets om handen hebben.

Idioot hoe dat werkt, toch?

Ik hoop dat het toevoegen van een gezonder alternatief op een moment dat ik vaak voor een ongezonde snack ga (bijvoorbeeld als ik veel overstaptijd heb op mijn weg van werk naar huis) me helpt om niet of minder vaak voor een ongezonde snack te kiezen. Verder voeg ik niet te veel andere goede voornemens op het gebied van gezondheid toe. Gezond eten is hetgeen dat me het lastigst af gaat, dus daar ligt mijn focus.

If you do not make time for your wellness, you may be forced to make time for your illness.Joyce Sunada

Madeleens goede voornemens van het afgelopen halfjaar

Aan het begin van dit jaar schreef ik dat ik mijn goede voornemens voor 2024 zo gefocust mogelijk probeerde te maken: specifiek, en maar één of twee tegelijk. Net zolang totdat het een gewoonte is geworden. ‘Focus’ is hier het sleutelwoord. Door de maanden heen stapelde ik mijn goede voornemens op tot het volgende:

Januari
1. dagelijks schrijven in mijn dagboek
2. stoppen met rode wijn kopen in de supermarkt
Februari
3. stoppen met eten na het avondeten, m.u.v. groente en fruit
Maart
4. voorafgaand aan een ongezonde snack eerst minstens 100 gram groente of fruit eten
5. stoppen met alcohol op maandagen en woensdagen
April
6. dagelijks een instagram post maken
7. stoppen na één alcoholisch drankje (dus maximaal één alcoholisch drankje per dag)
Mei
8. dagelijks minstens 50 gram groente snacken 
Juni
9. geen schermen na 22:00 uur
10. geen cafeïne na 15:00 uur

Madeleens goede voornemens voor juli

Nou, Madeleen, hoe zit het dan met de focus? Wat een goede vraag! Alhoewel ik alle bovenstaande goede voornemens nog steeds hele goede ideeën vind, werd het mij teveel. Ik raakte op een punt waar het geduld met mezelf op was, en dat ik niet meer naar mijn voornemens keek vanuit zelfliefde, maar vanuit ‘ik ben niet goed genoeg’. En van zo’n houding word denk ik niemand gelukkig. Dus vanuit compassie naar mezelf gun ik mezelf weer wat meer zelfliefde en geduld. In combinatie met goed luisteren naar mijn lichaam en wat het mij probeert te vertellen. Ik voel energie op de voornemens 1, 3, 6, 9 en 10. Die houd ik de komende maand (/maanden) weer wat steviger vast.

Ik heb laatst via Marktplaats een boek gekocht: I Want to Die but I Want to Eat Tteokbokki, door Baek Sehee. Hierin las ik een stukje welke ik erg inspirerend vond:

“I am someone who is completely unique in this world, someone I need to take care of for the rest of my life, and therefore someone I need to help take each step foward, warmly and patiently, to allow to rest on some days and to encourage on others (…).” – Baek Sehee

Dit wens ik mezelf toe, en eenieder die ook wat meer zelfliefde kan gebruiken soms. Dan sluit ik mijn – wellicht ietwat beladen – paragraaf graag af met een paar foto’s van Instagram van de afgelopen maand, waar ik blij op terugkijk. Ook wanneer het even wat minder gaat, zijn er gelukkig altijd enkele lichtpuntjes.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in juli. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven