Yoga op het strand

Goede voornemens voor maart

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor maart.

You got this. Goede voornemens volhouden
Nieuwe maand, nieuwe voornemens!

Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Lisette’s goede voornemens voor maart

In februari is het goed gegaan met mijn goede voornemens om te ontspullen en wekelijks een klein beetje actief te zijn. Het aantal uren dat ik aan de blog heb gewerkt is wel wat lager uitgevallen, maar ik heb best veel voor de blog kunnen doen, dus dat vind ik oké. Tot slot had ik als goed voornemen om de kledingkast en commode voor aankomende baby leeg te maken en in te richten. Het leeg maken is wel vrij aardig gelukt, maar overzichtelijk ingericht is het nog niet. Daarmee wachten we sowieso nog even totdat de uitgerekende datum iets dichterbij is. Dan moeten we alles nog wassen en strijken en het kamertje goed schoonmaken.

Het herstel van mijn longontsteking viel me aan het begin van de maand zwaar. Gelukkig zijn we nu weer helemaal hersteld, maar de ziekenboeg tijdens januari en februari hebben me wel weer doen realiseren hoe belangrijk je gezondheid is en hoe erg ik een goede gezondheid voor lief neem. Zeker tijdens een zwangerschap, wanneer je niet alleen verantwoordelijk ben voor jezelf maar ook voor het groeiende mensje in je buik, is het zó belangrijk om wat extra tijd en aandacht aan je rust en gezondheid te geven.

Dat zijn dan ook meteen mijn goede voornemens voor deze maand. Maart staat voor mij in het teken van selfcare en selflove én van de lenteschoonmaak. Verder leg ik mezelf niet te veel voornemens op, want in de maand maart vieren we ook veel verjaardagen en is het de laatste volledige werk maand voor mijn zwangerschapsverlof. Ik focus me deze maand dus ook op een goede en relaxte overdracht van mijn werk.

Eierkoek eten in de zon
Zelfliefde is.. Lekker een eierkoek eten in de zon!
Uitrusten op bed midden op de dag
Zelfliefde is.. Lekker chillen in bed wanneer je peuter een dutje doet

De goede voornemens die hierbij horen:

 • 31 dagen zelfliefde. Deze maand ga ik met mezelf de ‘uitdaging’ aan om elke dag bewust iets extra’s voor mezelf te doen aan selfcare of zelfliefde. In deze post lees je hoe ik dat aanpak en 65+ ideeën voor zelfliefde. Wat ik precies ga doen elke dag weet ik zelf ook nog niet en wil ik vooral nog lekker open laten. Maar als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven volg ons dan op Instagram!
 • Ik begin aan de lenteschoonmaak.

  Nu pas? Ja, nu pas!

  En ga ik dan die volledige lenteschoonmaak in één maand doen of misschien zelfs één weekend? Daar beloof ik niets over. Ik doe gewoon wat ik op een relaxte manier en met een grote zwangere buik op kan brengen en daar ben ik tevreden mee.
 • Ik maak een mooi verlanglijstje voor mijn verjaardag met ervaringen die ik graag wil opdoen in plaats van materiële zaken.
  Oké, met als mogelijke uitzondering een wormenton dan. Die staat al erg lang op mijn wensenlijstje. Vorig jaar kreeg ik een prachtige moestuin waar ik veel plezier van heb en met een wormenton is mijn circulaire tuin wéér wat completer. Bovendien is Madeleen erg blij met die van haar, zoals je hier kan lezen!

  Nu alleen nog kiezen welke ik dan precies op mijn verlanglijst zet. Ik twijfel tussen de Urbalive in ivoorkleur, het Wormenkrukje met opzet, het Ronde Wormenhotel met plantenring of de Balkonton Classic 3.2.
  Welke zou jij nemen?

Madeleens goede voornemens voor maart

Mijn februari voelde als drukke chaos. Ik heb helaas geen idee waardoor dit kwam. Mijn goede voornemens voor februari lukten daarom maar half. En ik merk dat ik nu weinig energie heb voor de komende maand. Maar: kleine stapjes! En lief zijn voor mezelf (met Lisette’s tips hierboven 😉 ). In februari lukte het wel om een vegan valentijnsdiner te koken, máár ik kocht ook een niet-vegan red velvet taart van Dudok. Voor de verschillende verjaardagen deze maand gaven we zeven cadeaus, waarvan drie tweedehands en drie dingen die we zelf al hadden. Eentje kochten we nieuw. Prioriteiten in mijn werkpakket stellen en twee dagen per week gezond eten en drinken lukten me allebei niet. Ik voel me daar best schuldig over, maar weet ook dat dit schuldgevoel mij niet helpt. Dus ik probeer mijzelf op te peppen en de draad daarna weer op te pakken!

In maart neem ik mijzelf het volgende voor:

 • Ik ga 15 maart stemmen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen, ik stem op partijen die duurzaamheid en gezondheid belangrijk vinden.
 • Ik ga een eigen moestuin starten nadat ik bij Buurman Rotterdam mijn eigen moestuinbak van gebruikte materialen heb gemaakt. Ik gebruik hierbij de tips uit deze blog.
 • Ik ga reflecteren op februari en probeer hieruit lessen te trekken: waarom voelde het als drukke chaos en wat kan ik doen om dit te verminderen en/of hier beter mee om te gaan? Hoe kunnen de zelfliefde ideeën van deze blog mij hierbij helpen?

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in maart. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Berichten gemaakt 26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven