chickpea fritters van Backyard Rotterdam

Backyard Rotterdam review

Leuk plekje, lekker eten en betaalbaar. Dat is Backyard in Rotterdam. Aan de Korte Hoogstraat 14 vind je dit veganistische restaurant welke elke dag open is, voor ontbijt, lunch of avondeten (NB: op maandag en dinsdag sluiten ze om 18 uur). “Wij geloven in een duurzame toekomst waarbij plant based eten meer de hoofdrol speelt, daarom is onze kaart volledig plant-based,” aldus Backyard zelf. Ik ben hier inmiddels al een handvol keren geweest. Tijd voor een Backyard Rotterdam review!

Wanneer ik zin heb in veganistisch avondeten zonder poespas, dan ga ik naar Backyard. Meestal kan ik de verleiding niet weerstaan om te kiezen voor het driegangenmenu voor maar €27,50 (op het moment van schrijven). Het stelt nooit teleur. Ook mijn laatste bezoek in augustus was weer heerlijk, met chickpea corn fritters, baked sweet potato en oreo cake. Voor het volledige menu van Backyard, klik hier.

Bij lekker weer kan je buiten zitten en mensen kijken. Ondanks dat de Korte Hoogstraat midden in het centrum is, valt het qua drukte mee. Zit je liever binnen? Backyard heeft genoeg plek in hun ruime, restaurant met ‘feel good vibes’. Houten stoeltjes, zachte banken: ‘industrial meets bohemian’. Als kers op de interieur-taart hebben ze een enorme kunstwerk-boom van hout, die je niet kunt missen.

Ben je in Rotterdam en zoek je een leuk, duurzaam plekje om te eten? En ben je geïnspireerd door mijn review van Backyard Rotterdam? Ga dan zeker eens naar Backyard!

Op zoek naar andere vegan-friendly adresjes in Rotterdam? Laat je inspireren door mijn favorieten:

Meer lezen?

Berichten gemaakt 26

Eén gedachte over “Backyard Rotterdam review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven