Gimsel review

Door: Madeleen

Ongeveer anderhalf jaar geleden besloot ik mijn boodschappen te verduurzamen: meer biologisch, minder verpakkingen. Wat een geluk had ik dat ik maar zeven minuutjes lopen van de Gimsel vandaan woon! In deze Gimsel review lees je over de Gimsel en mijn winkelervaring. 

Wat is de Gimsel?

Gimsel is een biologische supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica. Gimsel bestaat sinds 1988 en is sinds 1997 onderdeel van De Groene Passage aan de Mariniersweg in Rotterdam. De supermarkt heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder Beste Bio Drogist van Nederland 2020 en Beste Biologische Grote Winkel van Nederland 2016. Ze staan voor een bewuste, gezonde en eerlijke ideologie, welke je in hun manifesto kunt lezen: “Wij geloven dat een gezonde levensstijl hand in hand gaat met een gezonde aarde.”

Prijs

Het belangrijkste om eerst te noemen, vind ik de prijs. Biologisch eten is duur en dat zijn de producten bij Gimsel ook. Ik besef mij dat ik geluk heb dat ik het mij kan veroorloven om van biologisch eten mijn prioriteit te maken. Als je juist zoekt naar mogelijkheden om te besparen op je boodschappen, dan vrees ik dat Gimsel hier niet de juiste winkel voor is. Positief geframed doe ik mijn inkopen nu bewuster, koop ik haast nooit te veel en verspil ik daardoor ook minder voedsel. Goed, nu de rest van de review.

Assortiment

Ik ben erg blij met het assortiment van de Gimsel. Op zo’n vier producten na, die ik toch liever bij de Albert Heijn haal (croissantdeeg, wraps, weetabix voor Xavier en plantbased “melk”) haal ik al mijn boodschappen bij de Gimsel. Ook mijn favoriete eco toiletpapier (zie deze blogpost). Ze hebben veel groenten, een uitgebreide internationale sectie, een drogisterij waar ik al mijn plasticvrije badkamerproducten (blog incoming) haal en een enorme zelf-tap-afdeling. Mijn tips: neem je eigen bakjes en zakjes mee én kijk eerst bij de tapafdeling voordat je verder gaat winkelen, want ze hebben er niet alleen koffie, granen, peulvruchten, zaden, noten en pastasoorten, maar ook bijvoorbeeld gedroogd fruit, chocola en superfoods zoals edelgistvlokken. Als je je eigen herbruikbare verpakkingen meeneemt, kan je zo heel veel weggooi-verpakkingen besparen!

Gimsel review groente en fruit
Gimsel review: groente, fruit en herbruikbare zakjes.

Winkelervaring

En nu de laatste paar onderwerpen van mijn Gimsel review: ik vind het relatief rustig in de winkel en hoef nooit lang in de rij voor de kassa te staan. Er zijn geen zelfscan kassa’s, dus je rekent af bij personeel. Ik vind dat ze een perfecte hoeveelheid personeel op de vloer hebben rondlopen. Genoeg om de winkel te bevoorraden en voor eventuele vragen, maar gelukkig niet zoveel dat het personeel de hele tijd in de weg staat. Die bijvulkarretjes hebben ze gelukkig ook niet. Je groente en fruit weeg en sticker je zelf; dit wordt bij de kassa opnieuw gedaan. Wat mij betreft mag het hele kassa- en afrekenproces wel anders (ik ben een zelfscan-fan), maar voor mensen die een beetje menselijk contact fijn vinden, is dit juist ideaal.

Tips

Nog twee tips: als je regelmatig boodschappen doet bij de Gimsel, overweeg dan een klantenkaart aan te schaffen. Hiermee krijg je 9% korting op je bon, waardoor je voordeliger uit bent als je wekelijks meer dan 25 euro aan boodschappen koopt.

Check van tevoren even goed de openingstijden! Ik heb meerdere keren voor een dichte deur gestaan, omdat ik inmiddels zo verwend ben met dat de Albert Heijn bij mij om de hoek vrijwel elke dag van 7 tot 22 uur open is. De Gimsel is dat niet, dus zondagse boodschappen moet je echt tussen 11 en 17 uur doen.

Berichten gemaakt 24

3 gedachten over “Gimsel review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven