Montessori activiteit voor peuters: de ramen zemen

Goede voornemens voor september 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor september 2023.

Lisette’s goede voornemens van augustus

 • 2 tot 3 gezonde maaltijden per dag. Geen snacks of drinken met calorieën buiten de maaltijden om.
 • Elke dag 1 montessori activiteit uit het boek montessori voor thuis.

Ook in augustus heb ik me best goed aan mijn voornemens gehouden. De montessori activiteiten zijn op een paar uitzonderingen na elke dag gelukt. 2 tot 3 gezonde maaltijden per dag en geen snacks of drinken met calorieën tussendoor… Er zijn zeker dagen geweest waarop dit prima lukte. Maar er zijn ook dagen geweest waarop dit helemaal niet lukte en tot slot dagen waarop ik een klein beetje heb gecheat (bijvoorbeeld doordat ik ergens op bezoek was en rond 4 uur iets als een toastje en een Radler nam). Al met al zou ik zeggen dat ik het eerste voornemen niet heb behaald, maar dat ik door er bewust mee bezig te zijn al wel wat gezonder heb geleefd dan als ik er helemaal niet bij stil zou hebben gestaan.

Montessori activiteit voor peuters: de ramen zemen
Fleur helpt heel graag met ramen zemen
DIY montessori werkje: penne rijgen aan een veter
DIY montessori werkje: penne rijgen aan een veter

Lisette’s goede voornemens voor september

In augustus ben ik rustig aan ook al begonnen met wat nieuwe goede voornemens in mijn dagelijkse routine te implementeren, zonder dat ik me dit vooraf had voorgenomen. Deze voornemens ga ik in september doorzetten:

 • Elke keer dat ik douche gebruik ik deze cupping set voor thuis om de doorbloeding van mijn benen te stimuleren en verklevingen los te maken.
  Het cuppen van je benen zou moeten zorgen voor minder last van vermoeide benen, minder cellulite en steviger uitziende benen.
 • Elke dag een montessori activiteit ondernemen met Fleur uit het boek Montessori voor thuis (of inspiratie die ik online op doe).
  Dit goede voornemen beviel me goed, dus ik trek hem gewoon door naar september en hopelijk wordt het dan vanzelf een gewoonte.
 • 3 keer per dag een HIIT workout van één minuut.
  Drie minuten per dag kan je áltijd vrij maken. No excuse dus!
 • Altijd eigen lunch mee naar werk.

Madeleens goede voornemens voor september

Voor augustus waren mijn doelen als volgt:

 • Nieuwe capsule wardrobe samenstellen voor september/oktober en dit uiteindelijk verwerken in een nieuwe blogpost. Heb je die van zomer 2023 al gelezen?
 • De eerste groenten van mijn balkon-moestuin oogsten en opeten.
 • Een gezellige en productieve werkdag plannen met Lisette en samen aan de slag gaan met de website.

Check! Meh… Check! Mijn capsule wardrobe voor september/oktober ligt inmiddels in mijn kast. Een blogpost volgt! De vele gele tomaatjes uit mijn balkon-moestuin zijn in de buikjes van een boel andere wezentjes belandt, maar helaas niet in die van ons. En hier dacht ik dat moestuinieren op een balkon geen “ongedierte” zou aantrekken. Les geleerd! De volgende keer een netje spannen tegen de vlinders (o.i.d., tips zijn welkom). Maar Lisette en ik hebben wel een gezellige en productieve werkdag gehad, met een opgeruimde werkplek op zolder en een huisstijl voor onze Instagram-posts als resultaat.

En dan nu, mijn voornemens voor september!

 • Veganbox uitproberen! We starten met twee maaltijden per week. De eerste twee tassen werden afgelopen week afgeleverd.
 • Eigenlijk kan ik geen andere goede voornemens bedenken, omdat werk en privé momenteel voelt alsof ik al ‘helemaal vol’ zit. Dat zegt iets over mijn energie en balans. Dus – een beetje abstract – wens ik mezelf toe dat ik, naast mijn bovengenoemde goede voornemen, goed voor mezelf zorg, lief voor mezelf ben en rust zoek. Waar het kan iets minder van mezelf moeten. 🙂
Lief klein rupsje, waren de gele tomaatjes lekker?
Goed voornemen van augustus: check nieuwe capsule wardrobe!
Eerste tassen van Veganbox. Yummy in my tummy!

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in september. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 35

Eén gedachte over “Goede voornemens voor september 2023

 1. Jammer dat jullie geen tomaatjes uit eigen tuin konden eten Madeleen.
  Misschien helpen de volgende natuurlijke preventiemethoden die ik tegenkwam:
  – vogelhuisje, want vogels zijn natuurlijke vijanden van rupsen.
  – planten zoals bieslook en salie rondom je groenten zetten. De sterke geur schijnt rupsen af te stoten.
  – de rupsen handmatig verwijderen.
  Het lukt vast om groenten uit je eigen tuin te eten👌🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven