The Harvest Rotterdam review: vers, lokaal en eerlijk smullen

The Harvest Rotterdam is een restaurant met verse, lokale en eerlijke gerechten op de kaart. In deze blogpost vind je onze uitgebreide review van The Harvest in Rotterdam. Ook lees je meer over het gedachtegoed: wat is hun missie, visie en werkwijze? Hoe is de ambiance? En wat vind je op het menu bij The Harvest?

Lees gauw verder!

Inhoudsopgave

Oprichting en gedachtegoed van The Harvest

The Harvest is opgericht door Wessel met behulp van een succesvolle crowdfunding actie. Het gedachtegoed erachter? Een voedselketen stimuleren waarin ook de boer een eerlijke beloning krijgt voor het harde werk. The Harvest opende in 2018 haar deuren voor het eerst in Rotterdam, maar zit sinds 2021 ook in Delft. In het restaurant vind je heerlijke én eerlijke ‘harvest bowls’ die worden samengesteld met gezonde, pure en seizoensgebonden ingrediënten. De menu kaart wisselt dan ook vijf tot zes keer per jaar, om goed aan te blijven sluiten bij wat er lokaal in het seizoen verkrijgbaar is.

Het doel is om ook in andere steden The Harvest restaurants te openen. Wij hopen dat dat lukt, want we vinden het eten en het gedachtegoed van The Harvest geweldig!

Lees hier meer over het ontstaan van The Harvest in Rotterdam en hun missie en visie.

Wat maakt The Harvest duurzaam en ethisch?

Duurzaamheid en ethiek zit al vanaf het prilste begin van The Harvest in het business model verweven. Dit zijn manieren waarop The Harvest zich inzet voor duurzaamheid en ethiek:

 • Lokale en seizoensgebonden ingrediënten: The Harvest gebruikt lokale ingrediënten die passen bij het seizoen. Hiervoor werken ze samen met lokale boeren en producenten die ze goed kennen. Hiermee verkleinen ze voedselkilometers en ondersteunen ze de lokale economie.
 • Eerlijke lonen en werkomstandigheden: The Harvest biedt boeren een eerlijke beloning zodat ze goed voor ons én goed voor hun land kunnen blijven zorgen.
 • Minder voedselverspilling: op de website van The Harvest wordt hier niet specifiek over geschreven, maar ze hebben een aanpak waarbij ze 17 of 18 verschillende gerechtjes maken die gemixt en gematcht kunnen worden in een zogenaamde harvest bowl. Per harvest bowl kies je voor één gerechtje met veel koolhydraten, één eiwitrijk gerechtje (met vlees, vis, vega of vegan) en twee groente-gerechtjes. Op deze manier blijft er niet van alles en nog wat over.

The Harvest in Rotterdam en nu ook in Delft

Naast de locatie in Rotterdam heeft The Harvest sinds 2021 dus ook een vestiging in Delft. Let op: de openingstijden verschillen per vestiging.

Hopelijk hebben ze binnenkort ook in andere steden in Nederland (of wellicht daarbuiten) vestigingen!

Onze review, pluspunten en minpunten

Wij hebben heerlijk gesmikkeld bij The Harvest in Rotterdam en komen hier zeker nog eens terug! De smaak is goed. Het concept helemaal top! Wel is het restaurant in Rotterdam vrij klein, dus er passen niet zoveel mensen in. De prijzen zijn prima vinden wij, maar ze bieden alleen The Harvest bowls aan. Voor een (gezonde en vullende) lunch vinden wij dat helemaal lekker. Wellicht wel wat prijzig voor een lunch, maar niet duurder dan andere horeca zaken waar je uitgebreider luncht. Voor diner zouden we toch sneller voor een ander type maaltijd gaan dan een The Harvest bowl, maar dat is persoonlijke voorkeur. Ook de locatie is top. Heel dichtbij het centraal station van Rotterdam en in een knus straatje.

Met mijn (jonge) kinderen zou ik hier alleen niet zo snel wat gaan eten. Er zijn geen aparte maaltijden of porties voor kinderen, dus het is dan gewoon eten wat de pot schaft. Dat hoeft natuurlijk geen issue te zijn. Het zou zomaar kunnen dat mijn kinderen dit ook heerlijk hadden gevonden, maar peuters en dreumesen staan er nu eenmaal niet om bekend makkelijke eters te zijn. Ook heb ik niet zo snel een kinderstoel zien staan, maar ik moet bekennen dat ik er ook niet om heb gevraagd.

Pluspunten:

 • Verse, smaakvolle en gezonde gerechten
 • Goede porties
 • Creatieve en gevarieerde menukaart
 • Ruimte is gezellig aangekleed en het ruikt er superlekker
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Je kan er ook bordspelletjes spelen of vergaderen. Je kan zelfs bordspelletjes lenen bij The Harvest.

Minpunten:

 • Niet voor moeilijke eters of als je uitgebreide keuze wilt. Je eet er alleen The Harvest bowls en enkele (superlekkere dat wel) toetjes
 • Vergeleken met een simpelere lunch of een broodje is eten bij The Harvest duurder. Vergeleken met een avondmaaltijd in een restaurant is het dan weer goedkoper.
 • Geen kinderstoelen (voor zover ik kon zien) en ook geen kinder maaltijden
 • Niet alle gerechten op de kaart zijn altijd beschikbaar

Conclusie: The Harvest in Rotterdam is een aanrader

The Harvest Rotterdam is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een lekker, gezond en duurzaam diner. Met hun focus op lokale en eerlijke producten en hun commitment aan een duurzame bedrijfsvoering, dragen ze bij aan een betere eetcultuur in Rotterdam.

Meer lezen?

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven