Oogstmarkt

Rotterdamse Oogstmarkt uitje

Door: Madeleen

Op zoek naar een leuk uitje in eigen land? Bezoek de Oogstmarkt in Rotterdam! Op het Noordplein aan de Rotte is het elke zaterdag goed vertoeven voor alle leeftijden. Mijn vriend, Xavier, en ik bezochten de markt op 9 juli en vertellen jullie graag meer over ons Rotterdamse Oogstmarkt uitje.

Kraampjes Rotterdamse Oogstmarkt
Langs de kraampjes wandelen.

Wat is de Oogstmarkt?

“Zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord, tussen maker en smaker. Waarom? Het is goed voor milieu, gezondheid, gevoel en smaak.” De producten van de Oogstmarkt komen uit Rotterdam en omgeving, binnen een straal van 50 kilometer om de stad. De markt draait om “vers en gezond voedsel: goed voor smaak, welzijn, biodiversiteit en milieu”.

Xavier en ik wonen in Rotterdam, in de buurt van de Oogstmarkt. We komen er af en toe en vinden het altijd leuk om even rond te lopen. In de koudere seizoenen zijn er iets minder kraampjes. Nu het zomer is, is de markt extra levendig en leuk. We hebben de markt in beeld voor je vastgelegd, zodat je met ons mee kunt genieten. Misschien is dit ook een leuke bestemming voor jou als je op een zaterdag in Rotterdam bent?!

Gezellige sfeer Rotterdamse Oogstmarkt uitje

Ons uitje

We komen rond lunchtijd aan en lopen een rondje langs de verschillende kraampjes. Er zijn weer veel opties en veel mensen, jong en oud, gezinnen met kinderen, lijken zich te vermaken. Dit is slechts een greep van de producten die je hier kunt kopen, direct van de lokale ondernemer: brood, groente, fruit, paddenstoelen, honing, olie, sapjes, kaas, worst, wild, zeep en soms huisdecoratie, (kinder)kleding, wol en meer. Daarnaast zijn er allerlei kraampjes met eten en drinken en zijn er (in de warmere maanden) zitgelegenheden en soms zelfs muziek. Na een rondje of twee langs alle kraampjes kan je dus heerlijk zitten en genieten van de sfeer.

Xavier en ik verheugen ons weer op alle opties om een lekkere (zoveel mogelijk veganistische) lunch te halen. We besluiten Japanse curry rijstballen en thee te halen bij Nori Japanese Wellness Food. Als tweede hap delen we een heerlijke kimchi tosti van Clark Fermentation. Wist je dat gefermenteerd voedsel, zoals kimchi, veel probiotica bevat en dat dit goed is voor je darmen en o.a. helpt bij de opname van voedingsstoffen, vitamine-synthese, alkalisatie van de pH en versterking van de immuniteit? Xavier en ik zaten vol en waren blij met de unieke, gezonde lunch-opties die we hebben gekozen.

Eten van Nori Japanese Wellness Food kraampje Oogstmarkt
Curry rijstballen en thee.
Eten Clark Fermentation kraampje Oogstmarkt
Kimchi tosti.

​Ga ook!

Ben je een keer op zaterdag in Rotterdam? Ben je toerist in eigen land en op zoek naar nieuwe bestemmingen? Of woon je in Rotterdam en zoek je leuke dingen om te doen in de stad? Ga zeker op een Rotterdamse Oogstmarkt uitje als je: het leuk vindt om langs kraampjes te slenteren, van lekker, gezond en uniek eten houdt, je geïnteresseerd bent in duurzaamheid of lokale ondernemers in regio Rotterdam, of als je gewoon zin hebt in een gezellige sfeer. Je vindt de markt iedere zaterdag van 10:00-17:00 uur op het Noordplein in Rotterdam, waar je verwelkomd wordt door 35 tot 45 aanbieders. Meer praktische informatie vind je op hun website

Vintage kraampje Oogstmarkt
Vintage.
Groente en fruit kraampje Oogstmarkt
Groente en fruit.
Bakkerij kraampje Oogstmarkt
Brood.
Zeepjes kraampje Oogstmarkt
Zeepjes.
Berichten gemaakt 27

Eén gedachte over “Rotterdamse Oogstmarkt uitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven