Biologische boodschappen bij de Gimsel

Duurzaam boodschappen doen in Gimsel

In deze blogpost vertelde ik jullie over mijn winkelervaring in Gimsel, een biologische supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica in Rotterdam. Tijdens het schrijven van deze post, las ik op de website van Gimsel meer over hun manifesto. Ik werd nieuwsgierig en besloot contact op te nemen om hen te vragen over hun visie op duurzaam boodschappen doen. Ze reageerden enthousiast! In onderstaande coproductie lees je daarom meer over Gimsel en waar je zelf op kunt letten als je duurzaam je boodschappen wilt doen.

Duurzaam boodschappen doen in Gimsel.

Kies voor biologische boodschappen

“Gimsel biedt je een compleet biologisch assortiment. Kiezen voor biologisch betekent dat de gehele keten achter elk product gecertificeerd is. Van boer tot schap. Biologische boeren werken samen met de natuur en zo aan meer biodiversiteit en een gezond bodemleven.”

Koop minder bewerkte en meer plantaardige producten (wees lief voor de dieren)

“Gimsel heeft een zeer uitgebreid (en groeiend) assortiment vegan/plantbased producten, zoals ons vegan zuivel- en kaas-assortiment. Natuurlijk is het ook hierin belangrijk dat deze plantaardige producten in de oorsprong wél dichtbij onze keuzes staan. Dus duurzame biologische ingrediënten én geen kunstmatige toevoegingen. Naast plantaardige producten verkoopt Gimsel vegetarische en ook een klein assortiment visproducten. Zo is er voor ieder wat wils! Deze producten komen van boeren die het dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Ze houden de dieren als onderdeel van hun bedrijf in relatie tot de natuur en zorgen dat de dieren ook een functie hebben in de kringloop.”

Kies voor Fairtrade boodschappen

“Op het gebied van Fairtrade verkoopt Gimsel veel chocoladeproducten met het Fairtrade logo, omdat we het belangrijk vinden. Fairtrade helpt boeren en werknemers in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzamere toekomst. Dit gaat meer over gelijke kansen voor iedereen. Bij ons in de Groene Passage zit ook een Wereldwinkel. Deze winkel biedt een volledig Fairtrade assortiment aan.”

Weet waar je boodschappen vandaan komen

“Natuurlijk juichen we toe dat ook de grotere keten-supermarkten verantwoordelijkheid nemen en steeds meer bewust een keuze maken voor biologisch of Fairtrade in het schap. Echter, je mist bij een grote keten nog weleens de transparantie, waar komt het bio-product vandaan? Als zelfstandige winkel weten we bij Gimsel precies wat er in de schappen ligt en waar het vandaan komt. We kiezen voor producenten en leveranciers die onze duurzame ambities delen en waar we een langdurige relatie mee onderhouden. Boeren en bedrijven die graag net als wij een stap verder zetten.”

Duurzame boodschappen zijn niet saai

“Als zelfstandige biologische speciaalzaak zijn we altijd in ontwikkeling. Zo kun je bijvoorbeeld sinds afgelopen mei je Gimsel boodschappen laten bezorgen mét elektrische bakfiets door heel Rotterdam en koop je binnenkort de schoonste koffie ter wereld, gewoon bij Gimsel! We doen er alles aan om de kwaliteit van onze producten te garanderen. Dat betekent dat we een kritische blik werpen op de ingrediënten en herkomst van producten. Pas als ons team van bio-experts en fijnproevers is overtuigd, maken wij plaats in het schap.”

Maak met je boodschappen het verschil

Jij hebt als consument een stem. Door bepaalde producten te kopen, steun je bedrijven en geef je je voorkeuren aan. Door duurzaam boodschappen te doen, steun jij bedrijven met duurzame ambities en maak je zo de wereld een klein beetje beter.

“Vooral in de huidige tijd juichen we toe dat er steeds meer aandacht komt voor biologisch en een andere manier van landbouw bedrijven. We werken er hard aan mee om de noodzakelijke transitie van ons voedselsysteem verder vorm te geven.”

Berichten gemaakt 26

2 gedachten over “Duurzaam boodschappen doen in Gimsel

  1. Een interessante blogpost!
    Jammer dat ik niet in of bij Rotterdam woon. De groente en broodafdeling zien er mooi en ruim gesorteerd uit. Het is een grote winkel zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven