Goede voornemens voor mei 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor mei 2023.

Lisette’s goede voornemens voor april

En zo zijn we alweer in mei beland! Het is ongelooflijk hoe snel de tijd lijkt te gaan.

Mijn goede voornemens voor april waren..

 • Alles afstoffen, afnemen en de gordijnen wassen in de kamers van Fleur, onszelf en de aankomende babykamer.
 • Helemaal geen sociale verplichtingen aangaan. Als ik ergens echt veel zin in heb doe ik het natuurlijk, maar als het me meer energie kost dan oplevert zeg ik ‘nee’.
 • Doen wat ik kan op mijn werk, met de energie die ik heb en daar genoegen mee nemen. Ik ga tenslotte in april met verlof. Er komen geen nieuwe to do’s meer bij op mijn to do lijst als het niet noodzakelijk is dat ik degene ben die het oppakt.

Check, check en bijna check! Op het eerste voornemen na heb ik alles helemaal gehaald! In mei rond ik puntje één, het afstoffen, afnemen en de gordijnen wassen van alle slaapkamers, af. Als de baby nog even een paar weekjes blijft zitten kunnen we in mei nog een eindsprint trekken met de diepte-schoonmaak van onze kamer en die van Fleur en de baby.

En met we bedoel ik eigenlijk vooral ook mijn man, Nick. 🙂 Want zelf ben ik nu met 37 weken zwangerschap niet zo beweeglijk meer en op hoge opstapjes staan om bovenop kasten af te stoffen en gordijnen eraf te halen en weer op te hangen.. Dat gaat ‘m dus niet meer worden! Dus, schatje bedankt!

Wat we wél extra voor elkaar hebben gekregen in april is dat Fleur helemaal zindelijk is geworden overdag! Wij zijn mega trots op onze lieve kleine meid. We hebben dit gedaan met behulp van de Zindelijkheidsbox. Dit kan ik je van harte aanraden als je je peuter snel en op een prettige en duidelijke manier wil helpen zindelijk te worden. Na veel online onderzoek en rondvragen hebben wij het potje (de plaszetel), de WC verkleiner en het opstapje van BabyBjörn in het geel genomen en daar kan Fleur heel makkelijk helemaal zelf mee naar de WC. Ze kan het WC zitje zelfs ook zonder hulp op de WC zetten. Onze hulp heeft ze dus eigenlijk niet echt nodig en dat is fijn als je hoogzwanger bent en niet zoveel meer mag tillen. 🙂

Lisette’s goede voornemens voor mei

Het aller- allerbelangrijkst voor mij nu is om stress voor mij, de baby in mijn buik en de rest van mijn gezin tot het minimum te beperken. Ik hoop dat we allemaal nog even goed kunnen uitrusten en op onze gezondheid letten met de bevalling en kraamtijd op komst. Dit betekent (in de periode tot aan de bevalling):

 • Elke dag minimaal 10 minuten bewust een connectie maken met de baby in mijn buik, bijvoorbeeld met behulp van meditatie.
 • Minimaal 6 van de 7 avonden in de week gezond koken, want ongezond eten levert je lichaam ook stress op.
 • Elke dag een aflevering van mijn zwangerschapscursus bekijken totdat ik deze heb afgerond.
 • Elke dag minimaal 10 minuten opruimen, schoonmaken of ontspullen voor een stressvrije leefomgeving.
 • Uiterlijk om 22:00 uur in bed liggen elke avond.

Madeleens goede voornemens voor mei

Voordat ik er erg in had, had de maand mei zich alweer aangediend! Dat betekent weer reflecteren op hoe het gaat. Voor april had ik de volgende doelen gesteld:

 • Het groentenabonnement bij biologische boerderij Landzicht uitproberen.
 • Geen nieuwe afspraken inplannen.
 • Proberen meer te ontspannen met mindfulness-technieken en zoeken naar nieuwe hobbies die mij helpen te onstpannen.
 • Doordeweeks proberen om om 11 uur ’s avonds in bed te liggen.

Vier tassen groenten, twee zakken fruit en een net aardappelen later bevalt het groentenabonnement van Landzicht goed! We aten meer lokaal, seizoensgebonden en afvalvrij. We verspilden nauwelijks eten, op de snijbieten na – die ik voor rabarber had aangezien en vervolgens volledig verkeerd had bereid. Dit brengt mij op de uitdaging van het groentenabonnement: we maken kennis met heel veel nieuwe groenten, waardoor we meer tijd besteden aan het zoeken van recepten en het bereiden van de maaltijden. Helaas vindt Xavier een aantal groenten niet lekker, waardoor het nóg uitdagender is om lekkere recepten te vinden. Ik merk dat mijn ambitie om zoveel mogelijk veganistisch te eten hieronder lijdt, omdat we nu de meeste groenten maskeren met kaas. Positief bekeken leren we veel nieuwe dingen. Ik verwacht dat het met de tijd steeds meer went en daardoor makkelijker wordt en sneller gaat. Voor nu zijn we er dus erg blij mee!

Groente en fruit van het pakket van 12 april.

Wat betreft mijn andere voornemens heb ik nauwelijks nieuwe afspraken ingepland, heb ik een TV-genre ontdekt waarbij ik mijn hoofd echt ‘uit’ kan zetten en ben ik meestal op tijd naar bed gegaan. Deze maand heb ik voor mijn gevoel, mede dankzij een paar vrije dagen, lekker kunnen vertragen. Ik voel me nu rustiger, meer geïnspireerd en meer gemotiveerd. Ik hoop dit gevoel ook na de meivakantie vast te kunnen houden.

Mijn goede voornemens voor mei zijn:

 • Voortbordurend op het vertragen van april en geïnspireerd door een training ‘Slimmer in Stress‘ en dit artikel, maak ik deze maand een ‘anti-bucketlist’ met dingen die ik allemaal lekker níet meer hoef te doen.
 • Deze maand schrijf ik weer een blogpost. Mijn laatste inhoudelijke blogpost was alweer van februari, over duurzaam boodschappen doen. Ook hoop ik enkele bestaande blogposts, zoals deze over toiletpapier, binnenkort te updaten.
 • Weet je nog, de moestuinbak die ik in maart gemaakt had? Deze heb ik eindelijk gebeitst en bekleed met een antiworteldoek. Deze maand hoop ik de bak te vullen met aarde en mijn eerste moestuinplantjes.
Klaar voor de start: de gebeitste en beklede bak.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in mei. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 35

3 gedachten over “Goede voornemens voor mei 2023

 1. Hai,
  Jullie blogposts zijn voor mij heel motiverend! In ieder geval om over zaken na te denken en dat te betrekken op mijn eigen leven. Dank jullie wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven