Goede voornemens voor april 2024

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor april 2024.

Lisette’s goede voornemens van de afgelopen maand

Het was mijn doel om elke dag bewust tijd en energie vrij te maken voor de gezonde gewoonten uit het lijstje hieronder. In ieder geval minimaal iets per dag, maar specifiek wilde ik gemiddeld 3,3 gezonde dingen per dag doen. Dat is 25% van het volledige lijstje gemiddeld per dag.

In de afgelopen maand kwam ik uit op 24,2%. So close! 🙂

 • Niet ongezond snoepen
 • Daglicht / buitenlucht
 • Bewegen
 • Hobby’s
 • Spa dagje (in huis)
 • Stretchen
 • Meditatie
 • Lezen
 • Sociaal / liefde
 • Schoon & opgeruimd huis
 • Mental health
 • 8 uur slapen
 • 24 uur digitale detox

Sommige dingen zijn echt gezonde gewoontes aan het worden. Met andere woorden: het gaat bijna van nature. Lezen en bewust even wat (extra) daglicht en buitenlucht meepakken heb ik vrijwel elke dag gedaan afgelopen maand. Dit probeer ik zeker vol te houden!

Andere dingen gaan me moeilijker af en sommige dingen heb ik sinds 2024 begonnen is nog geen dag voor elkaar gekregen: 8 uur slaap per nacht en een digitale detox. Die pas ik dus wat aan voor mijn goede voornemens voor april.

Goede voornemens lijst met gezonde gewoonten bijgehouden in Excel
Tabel met de gezonde gewoonten die ik vorige maand behaalde per dag
Grafiek met het aantal gezonde gewoonten dat ik in maart behaalde in %
Grafiek met het % gezonde gewoontes dat ik in een dag behaalde

Het boek dat ik afgelopen maand heb uitgelezen is ‘Nooit meer’ van Colleen Hoover. Het komt uit de mini bieb van mijn nichtje en zij had het voor mij meegenomen omdat ze dacht dat ik het wel wat zou vinden. En dat klopt ook, ik vind het een aanrader!

Lisette’s goede voornemens voor april

In april pas ik een paar goede voornemens aan en ik voeg er een paar toe:

 • Één ding per dag ontspullen (maar dan écht direct het huis uit doen. Niet nog een half jaar bewaren om te verkopen of te doneren)
 • Geen schermtijd tussen 20 en 9 uur (in plaats van de 24 uur digitale detox)
 • Om 22:00 uur alle lichten thuis uit (in plaats van 8 uur slaap per nacht)
 • Elke maaltijd starten met (een handje) groenten. Koolhydraten als laatst eten.
 • Elke dag een montessori activiteit met Fleur en een montessori activiteit met Lily

Gemiddeld ga ik vijf goede gewoonten per dag volhouden. Dat komt neer op 31% van het totaal.

Waarom pas ik goede voornemens aan?

Doordat ik samenwoon met een baby die nog geen nachten doorslaapt is 8 uur slaap per nacht een goed voornemen dat ik gewoon nog geen dag heb kunnen volhouden. Ook de 24 uur zonder beeldscherm is erg lastig vol te houden voor mij en dat komt simpelweg door het feit dat ik werk als online marketeer, wat betekent dat ik voor mijn werk continu achter een beeldscherm zit.. Door pure overmacht is het vrijwel onmogelijk die twee goede voornemens vol te houden (of überhaupt ooit te beginnen ermee), dus heb ik ze wat meer aangepast naar mijn levensstijl:

Wanneer ik uiterlijk om 22:00 uur in bed lig en alle lichten zijn uit zou ik in theorie 8 uur slaap per nacht moeten kunnen pakken als dochterlief dat toelaat. 🙂

En van 20 tot 9 uur geen beeldscherm is veel haalbaarder dan 24 uur zonder beeldscherm. Ook op werkdagen.

En waarom voeg ik nóg meer goede voornemens toe?

Zijn het er nog niet genoeg? Je haalt ze niet eens allemaal..

Dat is het mooie van elke maand je goede voornemens onder de loep houden en bijstellen. Mijn prioriteit is en blijft mijn gezondheid, maar er is ook wat meer aandacht gekomen voor de relatie met en ontwikkeling van mijn kids. Dat is namelijk net zo belangrijk voor mij. Het ontspullen thuis hoort bij mijn gezondheidsdoelstellingen. Ik word gewoon echt kriegelig van alle spullen en rommel in huis, dus ik hoop dat het toevoegen van een ontspul-doel me helpt hier wat verbetering in te brengen.

Afgelopen maand gaf ik twee keer een ervaring als verjaardagscadeau, met een zelfgemaakt kaartje erbij.
Ik zei vorige maand dat we tijdens een houtworkshop bij Buurman een huisje zouden maken voor onze cavia’s. Het is een fietsenrek geworden…

Madeleens goede voornemens voor april

Het gaat over het algemeen goed met mijn goede voornemens. Sommige wat beter dan andere. Met name het schrijven in mijn dagboek doe ik vrijwel elke dag. Daartegenover heb ik op sommige woensdagen nog wel eens een wijntje of biertje gedronken; en wanneer er op werk getrakteerd wordt, eet ik niet eerst nog 100 gram groente of fruit, voordat ik het cakeje lekker oppeuzel. Ondanks de ruimte voor verbetering in mijn huidige doelen heb ik gewoon zowaar zin om er weer twee doelen aan toe te voegen. Dat leidt tot het volgende totaalplaatje:

Januari
1. dagelijks schrijven in mijn dagboek
2. stoppen met rode wijn kopen in de supermarkt
Februari
3. stoppen met eten na het avondeten, m.u.v. groente en fruit
Maart
4. voorafgaand aan een ongezonde snack eerst minstens 100 gram groente of fruit eten
5. stoppen met alcohol op maandagen en woensdagen
April
6. dagelijks een instagram post maken
7. stoppen na één alcoholisch drankje (dus maximaal één alcoholisch drankje per dag)

Ik schaam me best wel dat zoveel van mijn goede voornemens gerelateerd zijn aan alcohol. Tegelijkertijd is het logisch. Eén van mijn einddoelen voor dit jaar is om minder alcohol te drinken – en de weg er naartoe doe ik stapje voor stapje: met specifieke doelen waar ik gewoontes van probeer te maken. Dus er zit niets anders op dan er serieus werk van te maken door middel van realistische, concrete doelen. Verder krijgen Marktplaats en Vinted deze tijd veel liefde en aandacht van me. Van cadeautjes tot benodigdheden voor mijn nieuwe hobby: cosplay (een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden – ja, ik ben een super nerd). Dat zorgt er onder andere voor dat ik heel Rotterdam doorfiets om spullen bij mensen op te halen. Maar dat is met het lenteweer geen straf.

Alleen de rode bretels missen nog. Kan jij raden als wie ik verkleed ga in mijn 100% tweedehands outfit?!
Wéér iets tweedehands opgehaald: jij geld, ik een goed product (en een gratis work-out), allebei blij!

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in april. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven