Goede voornemens voor juni 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor juni 2023.

Goede voornemens van Lisette in mei

Ik had best een grote lijst met voornemens voor mei, namelijk:

 • Elke dag minimaal 10 minuten bewust een connectie maken met de baby in mijn buik, bijvoorbeeld met behulp van meditatie.
 • Minimaal 6 van de 7 avonden in de week gezond koken, want ongezond eten levert je lichaam ook stress op.
 • Elke dag een aflevering van mijn zwangerschapscursus bekijken totdat ik deze heb afgerond.
 • Elke dag minimaal 10 minuten opruimen, schoonmaken of ontspullen voor een stressvrije leefomgeving.
 • Uiterlijk om 22:00 uur in bed liggen elke avond.

Hiervan heb ik alles behalve het laatste voornemen wel zo’n beetje gehaald, ook al heb ik het niet heel streng bijgehouden. Elke dag om uiterlijk 22:00 uur in bed liggen is voor mijn gevoel vaker niet dan wel gelukt. Desalniettemin ben ik aardig uitgerust omdat Fleur eindelijk sinds mei weer lekker de nachten doorslaapt. Daar heeft ze sinds januari al moeite mee gehad. Nu hebben we dus toch allemaal nog een beetje extra kunnen uitrusten voordat de baby kwam en onze nachtrust weer op z’n kop gooide. 🙂 Onze dochter, Lily, is trouwens in de laatste week van mei geboren en kerngezond! Wij zijn mega trotse ouders en Fleur is ook geweldig lief voor haar zusje! Wat een rijkdom!!!

Goede voornemens voor juni

In juni doe ik het nog rustig aan, want we zijn druk bezig een nieuwe balans te vinden in ons gezin. Ook wil ik niet te hard van stapel lopen na de bevalling. In juni probeer ik extra scherp te zijn op de (veranderde) behoeften van mezelf en mijn gezin. Genoeg slaap, gezond eten, routine.. Het schiet er snel bij in als je een newborn hebt. Ook heb ik veel behoefte aan wat inzicht in wat ik de komende tijd kan verwachten qua ontwikkeling van mijn kindjes en hoe ik ze daar zo goed mogelijk in kan ondersteunen. Daarnaast heeft Lily veel behoefte aan een goede hechting en huid op huid contact en heeft Fleur het nodig om dagelijks haar energie kwijt te kunnen. Ook is het heel belangrijk voor ons dat we veel geduld en aandacht voor Fleur hebben nu, want met de komst van een zusje staat haar wereld ook op z’n kop.

Ik concentreer me op de volgende goede voornemens:

 • Dagelijks een stuk lezen uit het boek “Oei ik groei!” of “Montessori voor thuis” en nadenken hoe ik dit kan toepassen voor Fleur. Ik hoop minimaal één montessori aanpassing te kunnen uitproberen of doorvoeren deze zomer.
 • Dagelijks een rustmoment van minimaal een uur gecombineerd met lekker huid op huid knuffelen met Lily.  Dit goede voornemen kan ik mooi combineren met het vorige voornemen. 🙂
 • Zorgen dat Fleur elke dag ruime tijd buiten kan uitrazen, spelen en ontdekken, bijvoorbeeld in de speeltuin.
 • Elke dag minimaal 20 minuten naar buiten en bewegen. Weer of geen weer!
 • Minimaal één nieuwe maaltijdbox uitproberen voor wat variatie aan gezonde maaltijden (bijvoorbeeld van EkoMenu) en/of een sapkuur bestellen ter aanvulling op mijn dagelijks eten.

Madeleens goede voornemens voor juni

In mei had ik drie voornemens. Ik zou een ‘anti-bucketlist’ maken, weer een blogpost schrijven en de moestuinbak vullen met plantjes. Voornemens één en twee heb ik gecombineerd. Tada, lees hier mijn anti-bucketlist en laat jezelf inspireren om er zelf óók een te maken! Ook mijn moestuin is inmiddels opgestart, met gele trostomaat, gele komkommer, munt en een peperplantje. Wat kijk ik er naar uit om te kunnen eten uit eigen balkontuin!

Voor de maand juni neem ik mij het volgende voor:

 • Elke week hardlopen, in aanloop naar de KLM Urban Trail Den Haag op 2 juli.
 • Gezond eten en drinken, omdat ik mezelf al een jaar te veel laat gaan. Eigenlijk verwacht ik al mijn motivatie nodig te hebben om mij enigszins aan deze twee voornemens te houden. Ik moet ook niet teveel willen.
 • Maar vooruit, een bonus-voornemen: nog een blogpost publiceren.
Mijn – hopelijk veelbelovende – moestuin.
Lees meer over mijn anti-bucketlist in deze blogpost.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in juni. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 25

Eén gedachte over “Goede voornemens voor juni 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven