zelf cadeaus maken als goede voornemen

Goede voornemens voor maart 2024

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor maart 2024.

Lisette’s goede voornemens van de afgelopen maand

Duurzaamheid, gezondheid, mijn gezin, mijn dromen.. Alles is belangrijk voor me. Aan ideeën voor goede voornemens dus geen gebrek, maar ik loop hierdoor snel het risico dat ik weer in 100 sloten tegelijk loop. Omdat in het afgelopen jaar mijn gezondheid merkbaar aandacht nodig had en ik ook heb gemerkt hoe kostbaar het is, heb ik me voor 2024 voorgenomen om elke dag bewust tijd maken om gezonde dingen te doen van het volgende lijstje. Afgelopen maand was het mijn doel om gemiddeld een kwart van de gezonde dingen op het lijstje te doen.

 • Niet ongezond snoepen
 • Daglicht / buitenlucht
 • Bewegen
 • Hobby’s
 • Spa dagje (in huis)
 • Stretchen
 • Meditatie
 • Lezen
 • Sociaal / liefde
 • Schoon & opgeruimd huis
 • Mental health
 • 8 uur slapen
 • 24 uur digitale detox

Dit heb ik bijna behaald! In totaal heb ik gemiddeld 23% van de gezonde gewoonten bewust gedaan per dag. Met sommige gewoonten ben ik best lekker in een ritme gekomen, maar andere gewoonten laat ik nog volledig links liggen.

Mijn voortgang heb ik bijgehouden in Excel. Zoals je hieronder in de screenshot kan zien (tja, ik ben een data nerd dus ik houd ervan om dingen meetbaar te maken en in grafieken bij te houden:) ). In januari had ik een gemiddelde score per dag van 18%. Dat wil zeggen dat ik elke dag gemiddeld 2,5 gezonde dingen heb gedaan. In februari dus een score van 23%. Dat gaat dus de betere kant op!

Schema om gezonde gewoonten van goede voornemens bij te houden
Tabel met de gezonde gewoonten die ik in februari behaalde per dag
Grafiek met hoeveel gezonde dingen ik per dag heb gedaanom de resultaten van mijn goede voornemens bij te houden.
Grafiek met het % gezonde gewoontes dat ik in een dag behaalde

Het boek dat ik lees heb ik van mijn nichtje geleend uit haar minibieb. Het heet ‘Nooit meer’ (‘It ends with us’ in het Engels) en ik vind het echt een aanrader!

Lisette’s goede voornemens voor maart

In maart zijn mijn goede voornemens hetzelfde als in februari, alleen heb ik een extra gezonde gewoonte toegevoegd aan de lijst: 14 uur vasten op een dag. Het is ook nog steeds mijn doel om een gemiddelde score van 25% per dag te behalen. Dat betekent dat ik nu gemiddeld 3,5 gezonde dingen per dag moet doen. Wat dat precies moet zijn maakt nog steeds niet zoveel uit. Wel hecht ik de meeste waarde aan gezond eten en bewegen, dus daar ga ik extra mijn best op doen.

Madeleens goede voornemens voor maart

In februari is het grotendeels gelukt met mijn goede voornemens: schrijven in mijn dagboek, geen rode wijn kopen in de supermarkt en geen eten na het avondeten, m.u.v. groente en fruit. Maar inmiddels heb ik ook een paar ‘loopholes’ gevonden, waardoor ik door kan blijven gaan met mijn ongezonde gewoontes. In februari heb ik bijvoorbeeld meerdere keren snacks gegeten in plaats van avondeten, omdat ik me niet kon aanzetten tot koken. Ik ben er dus nog lang niet!

Zelfgemaakt cadeautje: met kruissteek borduren maak je makkelijk een persoonlijk cadeau vol liefde.

In maart voeg ik twee doelen aan mijn lijstje toe: geen alcohol op maandagen en woensdagen, en voorafgaand aan een ongezonde snack eerst minstens 100 gram groente of fruit eten. Ik probeer de doelen steeds relatief klein en zo concreet mogelijk te maken, zodat het me met een kleine moeite moet lukken (en het hopelijk een gewoonte wordt).

Verder staat deze periode in het teken van verjaardagen en kraamvisites. Ik probeer zo min mogelijk nieuwe spullen te kopen als cadeau: ik richt me op tweedehands, zelf maken of ervaringen. Daarnaast gaan we eind maart weer aan de slag bij Buurman, en gaan we tijdens een van hun houtworkshops een huisje maken voor onze cavia’s. (Vorig jaar maakten we daar onze eigen moestuinbak.) Het zelfgemaakte huisje (van hergebruikt hout!) zal perfect passen in het hok wat we in februari voor hen hebben gemaakt (van 95% gratis “tweedehands” materialen). Het wordt weer een drukke maand, met leuke dingen!

Het oude hok van onze cavia’s, allemaal pre-loved spullen.
Het nieuwe, zelfgemaakte hok van bijna alleen maar hergebruikte materialen.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in maart. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 35

Eén gedachte over “Goede voornemens voor maart 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven