Bietjes van mams uit de groentebak van Lisette

Duurzame keuzes in november

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze duurzame keuzes in november.

Duurzame keuzes van Lisette

Van mijn duurzame voornemens in oktober heb ik drie van de vijf voornemens “gehaald”.

 • De zomergroentes uit mijn moestuin heb ik geoogst en uitgedeeld. Ze zijn in verschillende heerlijk uitziende maaltijden van mams en Madeleen beland. Enkele vakken van de moestuinbak zijn nu nog leeg. Daar wil ik nog wintererwten zaaien, maar hier moet ik nog zaadjes voor kopen.
 • Een herfstwandeling en herfst-knutselen zijn er helaas nog niet van gekomen, maar gelukkig is de herfst nog niet voorbij!
 • Het verlanglijstje van Fleur is gelukt en er zijn ook al wat mooie spulletjes van afgestreept waarvan we verwachten dat ze het erg leuk vindt. Wat ze daadwerkelijk heeft gekregen voor haar verjaardag deel ik volgende maand!
 • Nee zeggen tegen uitjes en vrienden als we eigenlijk geen puf hebben om iets te doen. Tja, het blijft altijd lastig, maar ik vind dat we dit goed gedaan hebben in oktober, dus ‘check’.

Mijn goede voornemens voor november:

 • De spullen, die ik apart heb gelegd om te verkopen of doneren, op Vinted en Facebook verkoop- of weggeefgroepen plaatsen.
 • Twee nieuwe blogposts met tips live zetten over hoe je minder plastic kan gebruiken en in het algemeen duurzamere keuzes kan maken.
 • Een snelle herfstschoonmaak houden in huis.
Vegan andijviestamppot van Madeleen.
Gekookte bietjes van Mams.

Duurzame keuzes van Madeleen

Mijn oktober was aardig. De isolatiestrips zitten momenteel helaas nog steeds in de verpakking. Maar het veganistische recept, de Gimsel-blogpost en mijn gezichtszeep-review zijn wél gelukt! Ik heb uiteindelijk geen nieuwe broek gekocht, maar wel een printer en nieuwe gordijnen tweedehands gescoord.

In november ga ik:

 • Niet meedoen met Sinterklaas. Voor Kerst en mijn verjaardag (29 december) maak ik een duurzaam verlanglijstje met tweedehands spullen, ervaringen/belevenissen en een surprise-boodschappenbox (ja echt, ik vind het super leuk om willekeurige potjes conserven en sauzen te krijgen);
 • Zelf een ‘patch’ borduren voor mijn vriend. Hij heeft per ongeluk een T-shirt geruïneerd. In plaats van deze weg te gooien, ‘pimpen’ we het shirt, zodat deze weer mooi wordt;
 • Een blogpost schrijven over zero waste swaps in de keuken;
 • Een nieuw veganistisch adresje in Rotterdam ontdekken.
Een – hopelijk – mooie patch voor Xaviers geruïneerde T-shirt.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in november. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze november?

Berichten gemaakt 26

2 gedachten over “Duurzame keuzes in november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven