App verwijderen op iPhone scherm

Goede voornemens voor juni 2024

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor juni 2024.

Lisette’s goede voornemens van de afgelopen maand

Rust, Reinheid en Regelmaat. Dat was waar mei om draaide bij mij thuis. Althans, dat was het plan.. Maar om eerlijk te zijn heb ik mijn goede voornemens de afgelopen maand een beetje verwaarloosd. De goede voornemens waren:

 • Het slaapritme van Lily overdag strikt in stand houden en goed opletten op slaap signalen.
  ‘S nachts gecontroleerd laten huilen (dat klinkt heftiger dan het is. Het is juist een zachtaardige slaapmethode 🙂 ).
 • Een meer zelfstandige ochtendroutine met Fleur uitproberen waarbij ze zichzelf aankleedt en haar eigen ontbijt klaarmaakt (eventueel met hulp natuurlijk).
 • Een flinke schoonmaak houden in mijn mailbox, icloud, Google Drive, apps en digitale foto’s.

Het slaapritme overdag in stand houden en haarscherp zijn op slaapsignalen. Ja, dat ging eigenlijk wel goed. Het gecontroleerd laten huilen ‘s nachts niet. We hebben het een week volgehouden, maar het leek geen enkel effect te hebben. Toen zijn we maar weer teruggegaan naar ‘gewoon troosten’ wanneer Lily ging huilen. De ochtendroutine van Fleur loopt eigenlijk gesmeerd nu. Zelf haar pyjama-shirt uittrekken vindt ze nog een beetje lastig, maar verder doet ze eigenlijk alles gewoon lekker zelf zonder dat we haar er veel om hoeven te vragen. Ze komt dan wel soms in de meest creatieve outfits weer naar beneden, maar dat vinden wij wel prima zolang het niet te warm of te koud is. 🙂

De flinke schoonmaak tot slot.. Nope, daar ben ik echt niet aan toe gekomen helaas. Wie weet in juni!

Peuter met rode tutu en zwart vest op houten podium
Fleur kiest regelmatig een broek mét tutu eroverheen om aan te trekken. Tja, waarom kiezen als het allebei kan?
App verwijderen op iPhone scherm
Op wat apps na heb ik niet zoveel opgeruimd als ik had gewild afgelopen maand. Wel is het verwijderen van spelletjes apps op mijn telefoon een goed begin van de goede voornemens voor juni!

Lisette’s goede voornemens voor juni

Juni staat in het teken van gezonder en duurzamer eten.

 • Geen ultra bewerkte voedingsmiddelen eten. Helemaal niets.
 • Plantaardiger koken. De rest van de dag eet ik eigenlijk toch altijd al plantaardig.
 • Geen TV kijken en geen spelletjes spelen op mijn telefoon of computer. De enige uitzondering die ik hierop maak zijn EK wedstrijden.
 • Ik publiceer een blogpost over gezonder en duurzamer eten of over schermtijd minimaliseren en wat ik doe in alle tijd die ik hierdoor overhoud.

Madeleens goede voornemens voor juni

Het piek-moment van het jaar is aangebroken. Mei voelde als top-drukte. Een opmars naar de zomervakantie als het ware. Ik ga vaker naar kantoor vanwege steeds meer fysieke afspraken en alle weekenden zitten vol. Qua goede voornemens voelde het behoorlijk benedenmaats, omdat mijn motivatie nét genoeg is om mezelf toe te zetten aan werk, sport en het huishouden. Daarom wilde ik voor de maand juni eigenlijk geen nieuwe voornemens, zodat ik kan focussen op de oude (alhoewel dit aan het begin van deze maand ook nog geen daverend succes is gebleken – eigen schuld). Maar waar ik wél in slaag is om in een razend snel tempo door mijn bitje heen te knarsetanden. Helaas. De tandarts vertelde me begin deze maand dat ik echt iets aan mijn stresslevels moet doen én dat cafeïne en beeldschermen triggers kunnen zijn. Dus: voor mijn eigen bestwil, én op advies van mijn tandarts, heb ik toch weer twee nieuwe goede voornemens deze maand.

 1. Na 3 uur geen cafeïne meer (en dan ook theebladeren vermijden; verse citroen, munt of gember mag wel).
 2. Een uur voor bedtijd alle schermen uit (televisie, telefoon, etc.). Voor nu houd ik 10 uur aan.

Eigenlijk baal ik best wel. Omdat ik sinds medio/eind april mijn goede voornemens steeds vaker laat schieten. Veel ochtenden zeg ik dat ik vandaag betere keuzes maak, om vervolgens in de middag mijn eigen woorden in de wind te slaan. Kom op, Graafland. Zet ‘m op deze maand!

Het lukte mij in mei wel om deze nieuwe blogpost te schrijven over Zwitserland.
Vorige maand ging ik ook weer aan de slag met een nieuwe capsule wardrobe. Voor tips, zie deze blogpost.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in juni. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven