Zelf-gebouwde moestuinbak

Goede voornemens voor april

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor april.

Lisette’s goede voornemens voor maart

Maart lijkt zo lang te hebben geduurd, maar is tegelijkertijd ook een beetje in een roes voorbij gegaan. Mijn goede voornemens draaiden om selfcare en een beetje extra zelfliefde.

 • Ik ben een 31 daagse zelfliefde challenge met mezelf aan gegaan. Hoe ik dit zou aanpakken beschreef ik in deze blogpost. Via Instagram heb ik dagelijks mijn ervaringen met deze challenge gedeeld. Wil jij ons ook volgen? Klik dan hier!
 • Ik zou beginnen met de lenteschoonmaak.
 • Ik zou een mooi verlanglijstje met ervaringen maken voor mijn verjaardag.

En.. hoe ging dit?

De eerste helft van de maand kon ik best wat extra zelfliefde opbrengen, maar de laatste helft heb ik eigenlijk weinig extra’s voor mezelf gedaan. Dat komt ook doordat de laatste loodjes van mijn zwangerschap echt heel vermoeiend zijn, dus probeer ik verder vooral niks te doen. Dat is natuurlijk ook een vorm van zelfliefde. 😉 Verder heb ik best veel werk verplichtingen en ‘sociale verplichtingen’ gehad. Nee zeggen is iets waar ik absoluut niet goed in ben helaas..

De lenteschoonmaak ben ik wel begonnen, maar heeft zich beperkt tot de beneden verdieping en dat vooral omdat ik mijn verjaardag heb gevierd in maart en dat het onderdeel van ons huis is waar bezoek komt. In april ga ik verder met de 2e verdieping.

Tot slot het verlanglijstje. Dat is wél goed gelukt. Ik heb nu simpelweg geld gevraagd aan iedereen om vervolgens ruim na de bevalling een tien badenkaart bij de sauna in de buurt te kopen hiermee en een jaar abonnement op Mindvalley te nemen zodat ik daar cursussen kan doen.

Mijn goede voornemens voor april:

 • Alles afstoffen, afnemen en de gordijnen wassen in de kamers van Fleur, onszelf en de aankomende babykamer.
 • Helemaal geen sociale verplichtingen aangaan. Als ik ergens echt veel zin in heb doe ik het natuurlijk, maar als het me meer energie kost dan oplevert zeg ik ‘nee’.
 • Doen wat ik kan op mijn werk, met de energie die ik heb en daar genoegen mee nemen. Ik ga tenslotte in april met verlof. Er komen geen nieuwe to do’s meer bij op mijn to do lijst als het niet noodzakelijk is dat ik degene ben die het oppakt.

Madeleens goede voornemens voor april

Voor maart had ik de volgende doelen gesteld:

 • Stemmen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen.
 • Een eigen moestuin starten.
 • Reflecteren op februari.

Ik heb gestemd, net als vele anderen. Het was de hoogste opkomst in ruim dertig jaar. Daarnaast heb ik samen met mijn vriend Xavier, tijdens een workshop bij Buurman, een moestuinbak gemaakt van gebruikte materialen. De bak moet nog gebeitst worden, dus de moestuin zelf is nog niet klaar. Qua reflectie heb ik vooral geleerd dat ik moeilijk echt kan ontspannen in mijn vrije tijd. Het geeft een gevoel van altijd “aan” staan en nuttige dingen moeten doen. Na die realisatie heb ik een dag vrij genomen en geprobeerd “echt” te ontspannen. Ik heb nog veel te leren en neem de geleerde les daarom mee als goede voornemen in april.

Moestuinbak workshop Buurman
Zelf-gebouwde moestuinbak bij Buurman Rotterdam.

Mijn goede voornemens voor april zijn:

 • Het groentenabonnement bij biologische boerderij Landzicht uitproberen. Ik hoop dat ik hierdoor minder tijd kwijt ben aan het plannen van maaltijden en dat ik hierdoor gezonder en meer met de seizoenen mee eet. Daarnaast is het lokaal. Hierdoor worden mijn maaltijden ietsje duurzamer.
 • Geen nieuwe afspraken inplannen a la Lisette haar voornemens, omdat de maand al behoorlijk vol zit met verjaardagen en werkafspraken.
 • Proberen meer te ontspannen met mindfulness-technieken en zoeken naar nieuwe hobbies die mij helpen te onstpannen.
 • Doordeweeks proberen om om 11 uur ‘s avonds in bed te liggen. Ook dat is ontspannen.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in april. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 27

Eén gedachte over “Goede voornemens voor april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven