T-shirt met zelfgemaakte patch

Goede voornemens december

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens december.

Goede voornemens van Lisette

Niet alle goede voornemens van november zijn gelukt. Ik heb één van de twee blogposts gepubliceerd. De ander staat nog in draft omdat ik nog niet helemaal tevreden ben erover. Ook heb ik nog geen enkele van de producten die ik wil verkopen op Vinted gezet nog. Dat komt omdat ik me enorm heb verkeken op de drukte in de weekenden. Overdag moet ik werken en in de avond is het donker en daardoor lastig duidelijke foto’s van de producten te maken.. Oké oké ik weet dat dit ook wel een beetje excuses zijn, want als het prioriteit had gehad, was het gebeurd. Blijkbaar vond ik het dus toch niet belangrijk genoeg in november.

De snelle herfstschoonmaak is wél gelukt, maar eigenlijk is alles ook alweer zo snel rommelig en stoffig geworden dat het me niet echt voldoening heeft gegeven. Het heeft me flink met mijn neus op de feiten gedrukt: we hebben weer te veel spullen in huis. Een paar jaar geleden heb ik flink ontspuld, maar ongemerkt is er weer enorm veel spul bij gekomen in huis. Dat komt onder andere door alle (hele leuke) cadeaus die Fleur weer voor haar verjaardag heeft gekregen die wel ook weer een plekje moeten krijgen. Bovendien gaan we onze reserve kamer, die nu als walk-in-closet dient, ombouwen naar babykamer (surprise. Wij hebben een baby op komst!). We moeten dus indikken met onze kleding en in het algemeen spullen weg doen. Daarom is elke dag iets ontspullen ook één van mijn goede voornemens voor december.

Mijn goede voornemens in december: Ik probeer nu elke maand een goed voornemen te stellen op het gebied van familie of sociaal, gezondheid, huis, duurzaamheid en blog of Instagram.

  • Een aantal kleine montessori aanpassingen maken aan onze woonkamer en keuken zodat Fleur meer zelf kan doen en meer eigen keuzes kan maken.
  • Gemiddeld één item per dag ontspullen. In totaal dus minimaal 31 items in december.
  • In ieder geval 1x per week naar de sportschool.
  • Een maand lang DIY plasticvrije shampoo uitproberen en, als het een succes is,  jullie hierover op de hoogte houden via de blog en Instagram.

Al dit soort cadeautjes kunnen perfect tweedehands gekocht worden, omdat het lang meegaat en toch gebruikt wordt (het staat er niet om perfect te zijn).

Goede voornemens van Madeleen

Drie van mijn vier duurzame keuzes in november zijn gelukt. Voor Kerst en mijn verjaardag (29 december) heb ik een duurzaam verlanglijstje gemaakt, met tweedehands spullen en een surprise-boodschappenbox. Er zijn wel ook enkele producten op de lijst gekomen die ik liever nieuw krijg, zoals nieuw beddengoed. Inmiddels is het T-shirt van mijn vriend Xavier opgeleukt met een patch. Een van zijn broeken ook, trouwens! Samen met Lisette heb ik een – voor mij – nieuw vegan friendly adresje bezocht: Bertmans, in Rotterdam. Een blogpost schrijven over zero waste swaps in de keuken is mij niet gelukt, maar je kunt wél Lisette’s post lezen over swaps in de badkamer!

Mijn duurzame voornemens in december:

  • Zo min mogelijk cadeaupapier gebruiken door ‘furoshiki‘ (inpakken met stof) uit te proberen.
  • Vegan koken voor de familie tijdens Sinterklaas.
  • De verwarming niet hoger zetten dan 17 graden.
  • Echt uitrusten tijdens de kerstvakantie, niet stiekem werkmails lezen.
  • Een blogpost plaatsen.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in december. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Berichten gemaakt 24

2 gedachten over “Goede voornemens december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven