Peuter klimt hoog in klimrek

Goede voornemens voor november 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor november 2023.

Lisette’s goede voornemens van oktober

 • Elke keer dat ik douche gebruik ik deze cupping set voor thuis om de doorbloeding van mijn benen te stimuleren en verklevingen los te maken.
 • Elke dag een montessori activiteit ondernemen met Fleur uit het boek Montessori voor thuis (of inspiratie die ik online op doe).
 • 3 keer per dag een HIIT workout van één minuut.
 • Altijd eigen lunch mee naar werk.
 • Samen met Fleur een bewust verlanglijstje maken voor haar derde verjaardag
 • Niet vullen maar voeden: geen ultrabewerkt eten meer, maar voedzame maaltijden voor het hele gezin.
  Dit klinkt eenvoudiger dan het is en ik verwacht ook niet dat we dit direct foutloos geïmplementeerd hebben, maar het gaat erom dat we ons bewust zijn dat bewerkt eten steeds opnieuw weer in ons dieet sluipt en er een groter deel van uitmaakt dan we willen. Gegarandeerd zijn er nog avonden waarop we zo uitgeblust thuis komen dat we echt geen puf meer hebben om te koken. In die gevallen kiezen we dan toch liever voor een eenvoudige maar gezondere maaltijd zoals roerei met groenten of desnoods een salade van de supermarkt in plaats van een diepvries pizza.
Peuter klimt hoog in klimrek
Het blijft me verrassen wat Fleur allemaal al kan als ik haar gewoon haar gang laat gaan en alleen observeer wat ze doet.
EkoMenu bestelling zakken met ingrediënten
Onze EkoMenu maaltijden zijn weer binnen

Sommige goede voornemens lijken al wel aardig in onze dagelijkse routine verankerd te zijn. Elke dag een montessori activiteit ondernemen met Fleur gaat nu eigenlijk automatisch. Eigen lunch mee naar kantoor idem dito en het bewuste verlanglijstje is ons ook aardig af gegaan!

Niet vullen maar voeden? Mwah. We koken vrijwel elke avond gezond met de maaltijdbox van EkoMenu. Dit gaat ons gemakkelijk af, want door de maaltijdbox hebben we altijd de recepten en alle ingrediënten al klaar staan in huis. EkoMenu geeft per mail zelfs al een suggestie in welke volgorde je de maaltijden eet, gebaseerd op hoe lang de ingrediënten vers blijven, dus het is niet nodig om zelf nog na te denken wat we willen maken en de boodschappen hiervoor te doen. Daarbij moeten we de maaltijden van EkoMenu toch op maken om weer ruimte te maken in onze koelkast 😉 en om te voorkomen dat de ingrediënten minder lekker worden als ze te lang blijven liggen, dus een goede stok achter de deur. Verder hebben we vaak genoeg restjes van de avondmaaltijd over om de volgende dag als gezonde lunch te eten (of mee te nemen naar kantoor dus). Maar, buiten deze gezonde maaltijden om ben ik wel weer steeds meer gaan snoepen in oktober en mijn boterhammen in de ochtend zijn ook geregeld belegd met hagelslag of kokosbrood.. Er is dus nog ruimte voor verbetering in november!

Het gebruiken van de cupping set en driemaal daags een HIIT workout van één minuut? Helaas. Vol goede moed ging ik oktober in, maar van deze goede voornemens is echt niets gekomen.
Toch vind ik het wel prima zoals het is gegaan!

Lisette’s goede voornemens voor november

In november gaan we weer terug naar de kern. Ik kan een uitgebreide klaagzang houden over ons slaaptekort, maar het ook simpel samenvatten: onze nachten zijn nog steeds gebroken en er is nu dus even niet zoveel ruimte in ons dagelijks leven voor extra goede voornemens. De focus ligt op:

 • Elke dag een montessori activiteit ondernemen met Fleur uit het boek Montessori voor thuis (of inspiratie die ik online op doe).
 • Slaap, waak en voed-tijden van Lily bijhouden en proberen hier een vast en voorspelbaar ritme in te brengen
 • Naast het koken met EkoMenu ook eens Boerschappen uitproberen zodra de laatste oogst uit mijn moestuin op is.
  Ik kende het concept Boerschappen al van naam, maar heb het nog nooit uitgeprobeerd. Nu zag ik een kortingscode voorbij komen en lijkt het me een goed en leuk idee om dit ook eens te proberen en zo nog meer vers, gezond en met het seizoen mee te eten en ondertussen onze CO2 footprint verder te verkleinen!
  Wil jij Boerschappen ook met korting uitproberen? Ga hier naar de website van Boerschappen en gebruik de code PUUR10 bij de checkout voor 10% korting als je een nieuwe klant bent. Deze kortingscode is geldig tot 31 december 2023.

Madeleens goede voornemens voor november

Oktober vloog voorbij. Op het werk was het erg druk, waardoor er geen sprake was van rustig afbouwen. Eerder een eindsprint naar de finish. Maar ik heb in oktober ook leuke, inspirerende dingen kunnen doen, zoals de gedragsbijeenkomst klimaatadaptatie bijwonen en op intake gaan bij een psychotherapeut. Verder heb ik een aantal Clothingloop-tassen mogen ontvangen, waar ik een paar leuke kledingstukken voor mijn familie en mijzelf uit heb gehaald. Ik ben erg blij met het initiatief van de Clothingloop. Ik koop geen nieuwe kleding meer en word geïnspireerd om ook kledingstukken te dragen, die ik wel heel leuk vind maar zelf niet zo snel zou kopen. Kijk op de website om een loop bij jou in de buurt te vinden of start er zelf een!

Swap, don’t shop, met de Clothingloop!
Het Bruggenloop parcours in 2018. 15 kilometers rennen in de kou.

In november heb ik de volgende voornemens:

 • Tot rust komen op vakantie,
 • Werk helemaal loslaten (en niet stiekem mijn werkmail checken) tijdens vakantie,
 • Overwegen om me op te geven voor de Bruggenloop Rotterdam.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in november. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven