Goede voornemens voor december 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor december 2023, alweer de laatste maand van het jaar!

Lisette’s goede voornemens van november

Dit waren mijn goede voornemens van afgelopen maand.

 • Elke dag een montessori activiteit ondernemen met Fleur uit het boek Montessori voor thuis (of inspiratie die ik online op doe).
 • Slaap, waak en voed-tijden van Lily bijhouden en proberen hier een vast en voorspelbaar ritme in te brengen
 • Naast het koken met EkoMenu ook eens Boerschappen uitproberen zodra de laatste oogst uit mijn moestuin op is.
  Ik kende het concept Boerschappen al van naam, maar heb het nog nooit uitgeprobeerd. Nu zag ik een kortingscode voorbij komen en lijkt het me een goed en leuk idee om dit ook eens te proberen en zo nog meer vers, gezond en met het seizoen mee te eten en ondertussen onze CO2 footprint verder te verkleinen!
  Wil jij Boerschappen ook met korting uitproberen? Ga hier naar de website van Boerschappen en gebruik de code PUUR10 bij de checkout voor 10% korting als je een nieuwe klant bent. Deze kortingscode is geldig tot 31 december 2023.
Met baby in de draagzak buiten
Onderdeel van Huberman’s ochtend routine: ‘s ochtends nog voor het douchen met Lily naar buiten voor wat natuurlijk licht in onze ogen
Twee blouses voor in de Clothingloop
Altijd blijven ontspullen is helaas noodzakelijk omdat er stiekem ook steeds weer spullen het huis in komen. Deze twee blouses stopte ik in een Clothingloop tas.

Aan het begin van de maand ben ik vol goede moed aan de slag gegaan, maar uiteindelijk ben ik mijn goede voornemens helemaal vergeten en ben ik er daardoor niet meer bewust mee bezig geweest. Voordat ik het wist was de maand voorbij en heb ik weinig van mijn doelen echt gehaald. Alleen de activiteiten met Fleur zitten echt in mijn routine verankerd, dus dat is eigenlijk automatisch goed gegaan.

Lisette’s goede voornemens voor december

In december heb ik meerdere goede voornemens, maar eigenlijk maar één doel: zo goed mogelijk mijn best doen om deze goede voornemens in mijn routine te verwerken en erachter komen of ik ze wil houden voor 2024. Ik heb namelijk al een hele lijst met goede voornemens voor 2024 klaar liggen met doelen op het gebied van gezondheid, relatie en duurzaamheid die passen bij mijn grotere levensdoel.

Benieuwd hoe jij de goede voornemens kan herkennen die bij jouw levensdoel passen? Lees dan deze blogpost eens!

Voor nu zijn dit de goede voornemens waarmee ik in december aan de slag ga:

 • Huberman’s ochtend routine uitproberen
 • Elke dag 3x 1 minuut HIIT training
 • Na het Sinterklaas feest alle snoep en ongezonde snacks uit huis doen en de rest van de maand niet meer ongezond snoepen en snacken op de kerstdagen en verjaardagen na (wat al vaak genoeg is).
 • Voor elk item dat het huis in komt ook weer iets weg doen. Dit geldt ook voor cadeautjes, maar niet voor noodzakelijke boodschappen.
 • Lily’s kledingkast en commode helemaal opnieuw opruimen.

Madeleens goede voornemens voor december

Na twintig dagen reizen door Japan, en ervoor en erna een paar vrije dagen, kan ik zeggen dat ik in november heerlijk tot rust ben gekomen. Het was zo ontzettend fijn om er tussenuit te zijn! En de vakantie duurde ook precies lang genoeg, want we hadden werk goed los kunnen laten én hadden aan het einde weer zin om naar huis te gaan en een frisse start te maken. Ik had de verleiding weerstaan om op vakantie mijn werkmail te checken. Ik kreeg nog wel appjes binnen via Whatsapp Business, dus een leerpuntje voor de volgende keer is om de app tijdelijk op stil te zetten o.i.d.. Verder zou ik in november overwegen om me op te geven voor de Bruggenloop Rotterdam. Aangezien ik tijdens mijn vakantie (weer) last kreeg van mijn knie, laat ik de loop voor nu maar aan mij voorbij gaan.

In december heb ik de volgende voornemens:

 • De rust van de vakantie zoveel mogelijk vasthouden, natuurlijk 😉
 • Zoveel mogelijk duurzame cadeaus geven en vragen
 • De keukenkastjes, vriezer en koelkast zoveel mogelijk leegeten
 • Een nieuwe ronde ‘ontspullen’ – spullen die we niet meer hoeven, geven we zoveel mogelijk een tweede leven.

De laatste twee vormen samen een soort mini ‘winteropruiming’, om het nieuwe jaar weer fris te kunnen beginnen. Wat wij niet (meer) gebruiken, kan voor iemand anders heel bruikbaar zijn. Kleding geef ik door via de Clothing Loop of de containers van het Leger des Heils. Spulletjes die nog in goede staat zijn, lever ik in bij kringloopwarenhuis Het Goed. Zo maak ik hopelijk onszelf, de aarde en de ander een beetje blij.

Tot rust komen bij tempels in Kyoto …
… en tuinen in Osaka.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in december. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand? Wij wensen jullie alvast hele fijne feestdagen toe, en een gelukkig nieuwjaar!

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 26

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven