Goede voornemens voor oktober 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor oktober 2023.

Lisette’s goede voornemens van september

 • Elke keer dat ik douche gebruik ik deze cupping set voor thuis om de doorbloeding van mijn benen te stimuleren en verklevingen los te maken.
 • Elke dag een montessori activiteit ondernemen met Fleur uit het boek Montessori voor thuis (of inspiratie die ik online op doe).
 • 3 keer per dag een HIIT workout van één minuut.
 • Altijd eigen lunch mee naar werk.

De afgelopen maanden lukken mijn goede voornemens steeds vaker wel. Ook in september weer en daar ben ik best trots op!

Hoe het komt dat ik me nu steeds beter aan mijn goede voornemens kan houden? Ik denk dat het een combinatie is van kleinere, meer haalbare doelen stellen en van eerder tevreden zijn. Want eerlijk is eerlijk: ik heb in september niet elke dag 3 HIIT workouts van een minuut gedaan zoals ik me had voorgenomen.. Maar ik heb het zeker de helft van de maand wél elke dag gedaan en dat is toch al veel meer dan als ik het me helemaal niet had voorgenomen. Progress over perfection!

De andere drie goede voornemens heb ik eigenlijk zo goed als helemaal behaald op een paar uitzonderingen na (zoals toen ik mijn lunch helemaal geprept klaar had staan in de koelkast maar was vergeten mee te nemen naar kantoor).

Lisette’s goede voornemens voor oktober

Voor oktober zijn het er best een hoop, maar dat komt omdat ik al mijn goede voornemens van september doorzet en er nog een paar aan toevoeg. Deze voornemens ga ik in oktober doorzetten:

 • Elke keer dat ik douche gebruik ik deze cupping set voor thuis om de doorbloeding van mijn benen te stimuleren en verklevingen los te maken.
 • Elke dag een montessori activiteit ondernemen met Fleur uit het boek Montessori voor thuis (of inspiratie die ik online op doe).
 • 3 keer per dag een HIIT workout van één minuut.
 • Altijd eigen lunch mee naar werk.

En deze goede voornemens voeg ik daar nog eens aan toe voor oktober:

 • Samen met Fleur een bewust verlanglijstje maken voor haar derde verjaardag
 • Niet vullen maar voeden: geen ultrabewerkt eten meer, maar voedzame maaltijden voor het hele gezin.
  Dit klinkt eenvoudiger dan het is en ik verwacht ook niet dat we dit direct foutloos geïmplementeerd hebben, maar het gaat erom dat we ons bewust zijn dat bewerkt eten steeds opnieuw weer in ons dieet sluipt en er een groter deel van uitmaakt dan we willen. Gegarandeerd zijn er nog avonden waarop we zo uitgeblust thuis komen dat we echt geen puf meer hebben om te koken. In die gevallen kiezen we dan toch liever voor een eenvoudige maar gezondere maaltijd zoals roerei met groenten of desnoods een salade van de supermarkt in plaats van een diepvries pizza.

Madeleens goede voornemens voor oktober

Voor september wilde ik de Veganbox uitproberen. We startten met twee maaltijden per week en hebben dit de derde week opgeschroefd naar drie maaltijden. Daarna zijn we ermee gestopt. We vonden het lekker eten, de bereiding was eenvoudig genoeg en het was gemakkelijk. Maar aangezien we drie supermarkten om de hoek hebben, vonden we de Veganbox met €40 tot €45 voor twee a drie gerechten aan de prijzige kant, in vergelijking met het gemak wat het oplevert. Op zondagen leveren ze zonder verpakkingsmateriaal. Daar hadden we bewust voor gekozen om zoveel mogelijk afval te voorkomen. Maar veel producten werden alsnog in plastic bakjes geleverd. Al met al leuk om te proberen, maar wij gaan weer terug naar ouderwets boodschappen doen.

Ik wil ook goed voor mezelf zorgen, lief voor mezelf zijn en rust zoeken. Inmiddels heb ik begin september weer een tweede ‘Slimmer met Stress’-training gehad. En ik heb geprobeerd mijn agenda verder zo leeg mogelijk te houden.

Onze tweede levering van twee vegan maaltijden.
Heerlijke Griekse orzo met vegan kaas.

In oktober heb ik de volgende voornemens:

 • Mezelf laten inspireren tijdens een ‘gedragsbijeenkomst klimaatadaptatie’ op werk,
 • Op intake gaan bij een lichaamsgerichte psychotherapeut, om mijn hoofd en hart weer naar elkaar te laten luisteren,
 • Afbouwen richting mijn verlof van 1 tot 27 november,
 • Bij de volgende clothingloop tassen kijken of er kleding tussen zit welke ik kan gebruiken voor een mogelijke nieuwe hobby, namelijk cosplay.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in oktober. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven