Dream big tekst op zwarte muur

Bucketlist ideeën: 40 dingen voordat ik 40 ben

The bucketlist. Deze film heeft een heleboel mensen geïnspireerd om een bucketlist te maken met dingen die ze nog willen doen voordat ze overlijden. Ook mij!

En net als jij, vind ook ik het erg leuk om ideeën op te doen voor deze bucketlist. Naast tal van blogposts en vlogs zijn er zelfs tal van boekjes voor geschreven! Zo heb ik het boek “bucketlist boek voor ouders” gekregen toen ik zwanger was van Fleur (mijn eerste) en het boek “bucketlist boek voor grootouders” weggeven aan mijn schoonouders. Tweedehands heb ik dit boekje met bucketlist ideeën voor koppels gekregen. In elk boekje vind je wel 250 tot 500 ideeën voor bucketlist dingen om te doen met je kind, kleinkind, vrienden, significant other of.. gewoon jezelf.

Naast de boeken met bucketlist ideeën die ik zelf heb doorgespit zijn er ook nog blogs, vlogs en boeken met reisbestemmingen die op je bucketlist zouden moeten staan, uitjes in Nederland die je in je leven gedaan móet hebben en zelfs spannende standjes die je eens in je slaapkamer (of ergens anders, why not) moet hebben geprobeerd.
Pro-tip: deze bucketlist boeken zijn ook heel vaak tweedehands te verkrijgen. Bijvoorbeeld hier bij Bol.com!

Aan bucketlist ideeën dus geen gebrek, maar nu aan de slag!

Maar na het doornemen van al deze bucketlist ideeën uit boeken en van andere blogs en vlogs realiseerde ik me dat dat niet mijn bucketlist is. Om daadwerkelijk ook te gaan beginnen met het afstrepen van dingen van jouw bucketlist en hier ook écht het plezier uit te halen dat je verwacht moet het jouw persoonlijke bucketlist zijn. De dingen die hierop staan zullen zelfs niet helemaal overeenkomen met die van je partner of anderen die dichtbij je staan en dat geeft niet. Sommige bucketlist dingen kan je samen doen met je partner of juist iemand anders.. En sommige doe je alleen! Iedereen moet zijn eigen persoonlijke bucketlist hebben.

Een tweede ding dat ik me realiseerde waardoor de traditionele bucketlist niet voor mij zou werken is dat het te vrijblijvend en onduidelijk is. In de film wisten Jack Nicholson en Morgan Freeman dat ze op heel korte termijn zouden komen te overlijden en hadden ze bergen met geld en tijd (en blijkbaar energie ondanks dat ze erg ziek waren) om te doen wat ze wilden. In het echte leven gaat dat niet zo. Je bucketlist heeft geen kaders, dus je blijft het doen van dingen op je bucketlist misschien uitstellen omdat je denkt dat je nog 60 jaar te gaan hebt. Een hoop mooie reizen en andere plannen stel je daarom uit totdat je een bepaald bedrag hebt gespaard, je kinderen ouder zijn, je met pensioen bent en meer tijd hebt en ga zo maar door. Klinkt dat bekend?

Het leven is niet te plannen, maar de dingen op je bucketlist wel. Dus begin met plannen!

Als er één ding is dat ik heb geleerd van onder andere corona en het ernstig ziek worden of zelfs overlijden van naasten is dat het leven niet te plannen is. Als je iets heel graag wil uitproberen of als je ergens heel gelukkig van wordt, doe het dan. En doe het nu!

Om mezelf daar een handje bij te helpen heb ik mijn bucketlist afgekaderd tot 40 dingen die ik wil doen voordat ik 40 jaar oud ben. Ik ben nu 32, dus heb ik precies 8 jaar om deze 40 dingen op mijn bucketlist te doen. Gemiddeld 5 per jaar. Goed te doen! 

Ook wist ik daardoor dat ik 40 ideeën moest opdoen voor deze lijst. En laten we realistisch zijn: je leven verandert nog zoveel in 8 jaar dat mijn bucketlist er na mijn 40e waarschijnlijk toch weer heel anders uit zou komen te zien. Op het moment dat ik deze blogpost schrijf ben ik bijvoorbeeld zwanger en heb ik een peuter van 2,5 jaar thuis rondlopen. Op mijn 40e zijn mijn kids 7 en 10 en dat brengt weer andere mogelijkheden met zich mee!

Als dit goed bevalt kan ik na mijn 40e bijvoorbeeld weer een lijstje maken met 50 dingen die ik wil doen voordat ik 50 ben. 🙂

Deze 40 bucketlist dingen ga ik nog doen voordat ik 40 kaarsjes mag uitblazen

 1. Blote voetenpad
 2. Wildkamperen 
 3. Stilte retraite 
 4. Pottenbakken
 5. Parasailen
 6. In mijn eentje een meerdaagse wandeltocht maken
 7. Een roadtrip maken met mijn gezin waarbij we op verschillende plekken verblijven
 8. Een treinvakantie (naar/in het buitenland)
 9. Op vakantie met een camper of caravan
 10. Begeleid 21 dagen watervasten op locatie
 11. Wim hof cursus volgen
 12. Silva methode cursus volgen
 13. Kook workshop volgen
 14. Op wintersport met gezin
 15. Paardrijtocht in het buitenland met gezin
 16. In een bijzonder verblijf overnachten. Bijvoorbeeld boomhut, grot, bubbel met mooi uitzicht etc.
 17. Lange reis met mijn gezin >6 weken
 18. Tijdelijk ergens anders wonen (bijvoorbeeld een aantal maanden vanuit het buitenland werken)
 19. Met het hele gezin (op een picknick kleedje) naar een sterrenregen kijken of we vallende sterren zien met een picknickmand met wat lekkers
 20. De vuurwerk wedstrijd op Scheveningen bezoeken
 21. Citytrip maken in Nederland
 22. Ontbijt op bed krijgen op Moederdag en met z’n allen opeten op de kamer (binnen picknick)
 23. Een bos bloemen plukken in een pluktuin
 24. Jordanië bezoeken
 25. Tweedehands kledingbeurs, kledingruil of ruilbeurs organiseren
 26. Een (mini)cruise doen
 27. Verblijven in een ecolodge
 28. Een verre rondreis, bijvoorbeeld door Cuba
 29. Ons huis volledig herzien / restylen of verhuizen
 30. Earthship huren en er een tijdje verblijven
 31. Met het hele gezin een dagje vrijwilligerswerk doen
 32. Op spontane citytrip/vakantie: naar het vliegveld met koffers zonder te weten waar we heen gaan en zonder hotel te hebben geboekt OF een avond met elkaar online met een beperking in budget en reistijd en spontaan een citytrip boeken voor de week of weken erop.
 33. Glamping
 34. Luxe meergangen diner koken + tafel feestelijk dekken samen met de kinderen
 35. Pay it forward (maaltijd / koffie oid)
 36. Zangles nemen
 37. Een juice cleanse kuur
 38. Wildpluk workshop 
 39. Hiphop of salsa danslessen nemen
 40. Kombucha maken en drinken
Parasailen staat nog op mijn bucketlist
Parasailen staat ook al een tijd op mijn bucketlist

Hoe worden deze bucketlist ideeën werkelijkheid?

Door het gewoon te gaan doen. Beetje een flauw antwoord hè? Maar zo simpel is het wel!

Op mijn bucketlist staan dan ook wat grotere dingen om te doen, zoals een tijd met ons gezin in het buitenland wonen. Dat soort dingen vereisen wat meer planwerk, geld, geregel.. Misschien moeten we beide ons werk opzeggen en in het buitenland een school zoeken voor onze kinderen.. Dit soort dingen komen overigens ook niet helemaal uit de lucht vallen. De wens om een tijdje met ons gezin in het buitenland te wonen heb ik al heel erg lang. Ik heb het dan ook al vaker met mijn man hierover gehad en we hebben ook al een beetje gespeculeerd waar we dan heen zouden gaan, voor hoe lang, hoe we dat zouden kunnen regelen met werk of inkomsten etcetera.

Daarentegen staan er ook wat ideeën op mijn bucketlist die een stuk laagdrempeliger zijn om uit te voeren. Het plukken van een bos bloemen in een pluktuin? Tja, dat zou ik vandaag of morgen meteen kunnen gaan doen! Een blote voetenpad belopen? Idem dito!

En ja, het kost wel wat tijd en misschien wat geld om je bucketlist ideeën realiteit te laten worden.. Gun jezelf dat gewoon! Of als je het wat krapper hebt, vraag dingen van je bucketlist voor je verjaardag. Zo heb ik een kook workshop van mijn man en dochter gekregen voor mijn verjaardag. We moeten hem nog wel inplannen, maar het gaat in ieder geval dit jaar gebeuren!

Deze 5 dingen verwacht ik dit levensjaar van mijn bucketlist af te strepen

Ik begin laagdrempelig omdat ik, zoals eerder gezegd, nu zwanger ben en zometeen borstvoeding hoop te geven en twee hele kleine kindjes thuis heb. Daardoor zijn er een aantal dingen op mijn bucketlist die ik nu simpelweg nog niet kan doen, zoals 21 dagen lang watervasten, een Wim Hof workshop of een juice cleanse. Deze vijf dingen verwacht ik dit jaar van mijn bucketlist af te strepen:

 • Kook workshop volgen (samen met mijn man)
 • Wildpluk workshop (samen met Madeleen)
 • Zangles nemen (in mijn eentje)
 • Een bos bloemen plukken in een pluktuin (samen met…?)
 • Een treinvakantie of glamping of in een bijzonder verblijf overnachten

Ideeën opgedaan voor jouw bucketlist?

Heb jij al een bucketlist met ideeën? En ben je zelfs al begonnen met het afstrepen hiervan? Of heb je misschien wat leuke nieuwe ideeën opgedaan door deze blogpost?

Hoe jouw bucketlist er ook uit ziet, ik wens je heel veel plezier met het afstrepen ervan. Vergeet er vooral ook niet van te genieten!

verder vind ik het altijd leuk om ook zelf weer nieuwe ideeën op te doen voor mijn eigen bucketlist. Dus als je het leuk vindt om jouw bucketlist te delen, laat dan een reactie achter in de comments!

Meer lezen?

Berichten gemaakt 35

Eén gedachte over “Bucketlist ideeën: 40 dingen voordat ik 40 ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven