Groene gele struiktomaatjes die aan het rijpen zijn

Goede voornemens voor augustus 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor augustus 2023.

Lisette’s goede voornemens van juli

 • Minimaal 50 items ontspullen
 • Minimaal 2x per week een sportles volgen, bij de sportschool of thuis
 • Gemiddeld 5 uur per week aan de blog werken
 • Minimaal één DIY project uitproberen waarvoor ik oude kleding of oud textiel upcycle.

Hoera! Dit keer heb ik bijna alle goede voornemens van de maand gehaald, al moet ik zeggen dat die twee sportlessen per week echt een flinke uitdaging waren omdat Lily helaas nog niet doorslaapt. 🙁
Alleen het aantal uren per week dat ik aan de blog heb gewerkt is wat lager uitgevallen dan ik had gewild. Toch vind ik drie van de vier doelen behaald een mooi resultaat, want “progress over perfection!” Het lijkt erop dat mijn doelen haalbaarder worden en dat ik iets harder werk om ze te behalen.

Nu werk aan de winkel om ook al mijn goede voornemens voor augustus te behalen. Die maand levert weer een nieuwe uitdaging op, want mijn verlof is afgelopen dus ik ga weer aan het werk! Dat wordt dus bikkelen met al die gebroken nachten! Dat betekent weer opnieuw een routine en balans vinden in ons gezin en duimen dat de nachten snel beter worden! 🙂

upcycle je oude jeans naar een hippe denim short zonder te naaien
Een oude jeans achter uit mijn kast met verfvlekken die er niet meer uit gaan is omgetoverd tot denim short die ik wél weer draag.

Lisette’s goede voornemens voor augustus

Omdat deze maand al uitdagend genoeg zal zijn, heb ik besloten niet te veel doelen voor mezelf te stellen. Liever focus ik me op twee doelen die ik echt belangrijk vindt en zet ik alles op alles om die te behalen. Die doelen zijn:

 • 2 tot 3 gezonde maaltijden per dag. Geen snacks of drinken met calorieën buiten de maaltijden om.
 • Elke dag 1 montessori activiteit uit het boek montessori voor thuis.

Madeleens goede voornemens voor augustus

Voor juli waren mijn doelen als volgt:

 • Werken aan een gezonde werk-prive balans door deze maand minstens vijf dagen verlof op te nemen.
 • Werken aan gezondere eet- en drinkgewoontes door te reflecteren op en aan de slag te gaan met: welke nieuwe gewoontes kan ik inbouwen om mij hierbij te helpen en welke oude gewoontes wil ik loslaten? Waarom doe ik wat ik doe en wat zijn mijn triggers? 
 • Deze maand 100% veganistisch eten en drinken, m.u.v. wat ik momenteel al aan dierlijke producten in huis heb. En uiteindelijk de ‘vegan food swaps’ met jullie delen via een blogpost.

Juli was een beetje een gekke maand, met de zomervakantie en meerdere tandartsafspraken van Xavier. Ik heb enkele dagen in juli en de eerste week van augustus vrij genomen. Daarmee heb ik mijn eerste doel afgevinkt. Qua eten en drinken ben ik erachter gekomen dat stress en (al tv-kijkend) bankhangen mijn grootste triggers zijn. Bewust iets anders met mijn handen doen tijdens het tv-kijken helpt. Deze maand at en dronk ik iets gezonder, maar verre van veganistisch. Door Xaviers tandartsafspraken hebben we ons voedingspatroon namelijk behoorlijk aangepast. Ook in augustus verwacht ik nog een tandartsafspraak en zullen we verder moeten zoeken naar een nieuw, gezond voedingspatroon.

In augustus ga ik het volgende doen:

 • Nieuwe capsule wardrobe samenstellen voor september/oktober en dit uiteindelijk verwerken in een nieuwe blogpost. Heb je die van zomer 2023 al gelezen?
 • De eerste groenten van mijn balkon-moestuin oogsten en opeten.
 • Een gezellige en productieve werkdag plannen met Lisette en samen aan de slag gaan met de website.
Capsule wardrobe van zomer 2023
Mijn capsule wardrobe van zomer 2023. Lees hier hoe ik dit heb aangepakt.
Nog even wachten op de gele tomaatjes. Zullen ze lekker smaken?

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in augustus. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven