Eindsprint tijdens de Urban Trail in Den Haag op 2 juli

Goede voornemens voor juli 2023

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor juli 2023.

Lisette’s goede voornemens van juni

 • Dagelijks een stuk lezen uit het boek “Oei ik groei!” of “Montessori voor thuis” en nadenken hoe ik dit kan toepassen voor Fleur. Ik hoop minimaal één montessori aanpassing te kunnen uitproberen of doorvoeren deze zomer.
 • Dagelijks een rustmoment van minimaal een uur gecombineerd met lekker huid op huid knuffelen met Lily.  Dit goede voornemen kan ik mooi combineren met het vorige voornemen. 🙂
 • Zorgen dat Fleur elke dag ruime tijd buiten kan uitrazen, spelen en ontdekken, bijvoorbeeld in de speeltuin.
 • Elke dag minimaal 20 minuten naar buiten en bewegen. Weer of geen weer!
 • Minimaal één nieuwe maaltijdbox uitproberen voor wat variatie aan gezonde maaltijden (bijvoorbeeld van EkoMenu) en/of een sapkuur bestellen ter aanvulling op mijn dagelijks eten.

Ik had aardig wat goede voornemens voor juni en ondanks dat ik vliegend van start ging ermee heb ik de meeste goede voornemens niet volgehouden helaas. Vooral het zelf naar buiten gaan en dagelijks een rustmoment inlassen is er compleet bij ingeschoten. Het naar buiten gaan komt dan ook vooral door het extreem lang aanhoudende warme weer. We vonden het simpelweg niet verantwoord om met een pasgeboren baby vrolijk in temperaturen van 30 graden rond te gaan wandelen..

Wel heb ik een maaltijdbox bij EkoMenu besteld. Na meerdere weken een maaltijdbox uitgeprobeerd te hebben zal ik mijn review hierover met jullie delen!

Hoewel ik niet dagelijks in de boeken heb gelezen, ben ik met het Oei ik groei boek wel netjes op schema bij de leeftijd van Lily en heb ik ook al een nieuw montessori idee opgedaan: dit boekenplankje van de IKEA voor Fleurs kamertje zodat ze makkelijk zelf uit haar lievelingsboeken kan kiezen. Enkele andere montessori geïnspireerde aanpassingen die we thuis hebben gemaakt vind je in de foto’s hieronder.

toiletverkleiner en wc krukje voor peuter van Baby Bjorn
Fleur gaat zelf naar het toilet en pakt daarvoor zelf de wc verkleiner en het krukje
De onderste twee planken van de kledingkast van een peuter meisje
De onderste twee planken van Fleurs kledingkast waar ze zelf haar kleding kan uitzoeken en pakken
Speelgoed onderin de koffietafel
Een selectie van speelgoed passend bij Fleurs interesses en leeftijd op een plek waar ze het zelf makkelijk kan pakken en terugleggen
Productief spelen: peuters van 2,5 jaar oud kunnen prima helpen met onkruid wieden
Productief spelen: Fleur helpt me met onkruid wieden

Lisette’s goede voornemens voor juli

We zijn alweer halverwege het jaar. Man, wat gaat de tijd snel!

Een mooi moment om te reflecteren op mijn goede voornemens voor heel 2023 (die we uitgebreid in deze post hebben beschreven) en te kijken hoe ik ervoor sta. Hierop baseer ik dan mijn goede voornemens voor juli. Weer even de goede voornemens van de jaarwisseling uit het stof halen en een frisse start maken dus!

Mijn goede voornemens voor 2023 zijn

 • Gemiddeld één item per dag ontspullen
 • 2,5 uur per week sporten of op andere wijze actief zijn (wandelen, stretchen, fietsen. Het telt allemaal)
 • 8 uur p.w. aan deze blog verder werken

Hoe sta ik ervoor?

Gemiddeld heb ik nu 122 van de minimaal 365 items ontspuld. Nog 243 spullen te gaan. Gemiddeld wil ik dus nog 41 items per maand weg doen. Aangezien er ook nog maanden zullen komen waarin we een vakantie gepland hebben staan of om andere redenen minder tijd hebben, probeer ik in de komende maanden ruim boven de 41 items uit te komen.

Minimaal 2,5 uur per week actief zijn vertaalt zich naar 65 actieve uren tot en met juni. Dat zijn er tot nu toe 15 geweest. Ai, dat is een stuk minder dan ik had gewild! Nog minimaal 115 uur te gaan in het komende half jaar. Aan de bak dus!

Wel even een opmerking hierbij: het is echt niet zo dat ik in een half jaar maar 15 uur heb bewogen. Ik tel alleen beweging die ik bewust “extra” maak. Dus niet het trap lopen in plaats van de lift en de lunch wandelingetjes met collega’s die ik daarvoor ook al maakte, maar wel de ommetjes die ik bewust maak als ik thuis werk en sporten.

Gemiddeld 8 uur per week aan onze blog werken vertaalt zich naar 208 uur. Dit zijn er in het eerste half jaar 75 geweest. Nog 133 uur te gaan. Dat valt me eigenlijk best wel mee! Maar dat vertaalt zich wel naar iets meer dan 13 uur per week en ik weet gewoon nu al dat dit niet realistisch is. Vooral omdat mijn prioriteiten wat zijn veranderd. Hoe leuk ik het ook vind om met de blog bezig te zijn, met twee kleine kinderen thuis en mijn lichaamsbeweging die er behoorlijk bij inschiet is veel tijd investeren in de blog nu even niet het allerbelangrijkste.

Ik stel dit doel daarom bij voor komend half jaar naar gemiddeld 5 uur per week aan de blog werken.

Mijn goede voornemens voor juli zijn dus

 • Minimaal 50 items ontspullen
 • Minimaal 2x per week een sportles volgen, bij de sportschool of thuis
 • Gemiddeld 5 uur per week aan de blog werken
 • Minimaal één DIY project uitproberen waarvoor ik oude kleding of oud textiel upcycle.
  Mijn intentie is om zelf een oude jeans met verf vlekken om te toveren tot leuke denim shorts die ik weer ga dragen. Wellicht probeer ik met de overgebleven broekspijpen ook nog iets te maken. Ook wil ik een poging wagen om zelf wasbare zoogcompressen te maken van oude lakens en handdoeken. Volg ons op Instagram als je wil weten hoe dat is gegaan!
Oude jeans met verf vlekken om te upcyclen naar shorts
Oude jeans met verf vlekken om te upcyclen naar shorts in juli

Madeleens goede voornemens voor juli

In juni had ik drie voornemens: elke week hardlopen, gezond eten en drinken en een blogpost publiceren. Ik moet bijna een beetje lachen om hoe het me helemáál niet is gelukt om gezond te eten en te drinken. Ik vind het natuurlijk vervelend dat ik de discipline niet heb kunnen opbrengen. Maar ik geef niet op! Elke week hardlopen is wel gelukt en inmiddels heb ik een leuke Urban Trail in Den Haag achter de rug. En onze website is deze maand een blog rijker! Lees hier tips voor een zero waste keuken!

Voor heel 2023 heb ik deze twee doelen:

 1. Werken aan een gezonde werk-prive balans o.a. door buiten werktijden geen werkmail meer te checken.
 2. Werken aan gezondere eet- en drinkgewoonten door (in eerste instantie) twee cheat days per week in te lassen. Alle andere dagen eet ik gezond en met mate.

Tot juni lukte het mij goed om buiten werktijden geen werkmail meer te checken, maar de laatste maand heb ik deze balans helaas wat minder goed bewaakt, vanwege drukte op werk. Beide goede voornemens mogen dus wel afgestoft worden. Voor juli zijn mijn doelen daarom als volgt:

 • Werken aan een gezonde werk-prive balans door deze maand minstens vijf dagen verlof op te nemen.
 • Werken aan gezondere eet- en drinkgewoontes door te reflecteren op en aan de slag te gaan met: welke nieuwe gewoontes kan ik inbouwen om mij hierbij te helpen en welke oude gewoontes wil ik loslaten? Waarom doe ik wat ik doe en wat zijn mijn triggers? 
 • Deze maand 100% veganistisch eten en drinken, m.u.v. wat ik momenteel al aan dierlijke producten in huis heb. En uiteindelijk de ‘vegan food swaps’ met jullie delen via een blogpost.
Sprintje naar de finish op zondag 2 juli.
Lees de nieuwe blog ‘25 tips voor een zero waste keuken‘.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in juli. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven