Peuter op fiets bestudeert lieveheerstbeestje op haar vinger

Goede voornemens voor mei 2024

Elke dag proberen wij een klein stapje te zetten om gezonder, leuker en bewuster te leven. Daarom delen wij maandelijks graag onze goede voornemens voor duurzame keuzes. Lees hier over onze goede voornemens voor mei 2024.

Lisette’s goede voornemens van de afgelopen maand

Het was mijn doel om elke dag bewust tijd en energie vrij te maken voor de gezonde gewoonten uit het lijstje hieronder. Gemiddeld wilde ik een kwart van het lijstje per dag af kunnen vinken.

 • Niet ongezond snoepen
 • Daglicht / buitenlucht
 • Bewegen
 • Hobby’s
 • Spa dagje (in huis)
 • Stretchen
 • Meditatie
 • Lezen
 • Sociaal / liefde
 • Schoon & opgeruimd huis
 • Mental health
 • 8 uur slapen
 • 24 uur digitale detox

Hoewel de gezonde gewoontes me, geloof ik, best goed af gingen in april, ben ik gestopt met het stipt bijhouden van wat ik deed per dag. In mei ga ik dit goede voornemen ook een beetje laten varen, hoewel het doel hetzelfde blijft: iedereen in het gezin happy & healthy.

Peuter op fiets bestudeert lieveheerstbeestje op haar vinger
Dagelijks naar buiten is een eitje met dit mooie weer en al het leuks dat de lente ons biedt
Peuter op blauwe fiets met zijwieltjes
En dagelijks 10.000 stappen zetten gaat tegenwoordig makkelijk want Fleur sjeest het liefst de hele dag rond op haar fietsje.

Lisette’s goede voornemens voor mei

Mei staat voor mij in het teken van de 3 begeerde R’en: rust, reinheid en regelmaat. 🙂

Lily wordt alweer 1 jaar in mei. Man, man, man wat gaat de tijd toch snel! Hoewel we absoluut genieten van de kids slaapt Lily helaas nog steeds de nachten niet door en dat begint ons toch echt wel flink op te breken.

Maar dat gaat in mei écht veranderen met tips uit het boek ‘Baby in een droomritme’ en door die 3 R’en met militair discipline vol te houden. Ik ben ervan overtuigd!

Mijn goede voornemens voor mei samengevat:

 • Het slaapritme van Lily overdag strikt in stand houden en goed opletten op slaap signalen.
  ‘S nachts gecontroleerd laten huilen (dat klinkt heftiger dan het is. Het is juist een zachtaardige slaapmethode 🙂 ).
 • Een meer zelfstandige ochtendroutine met Fleur uitproberen waarbij ze zichzelf aankleedt en haar eigen ontbijt klaarmaakt (eventueel met hulp natuurlijk).
 • Een flinke schoonmaak houden in mijn mailbox, icloud, Google Drive, apps en digitale foto’s.

Madeleens goede voornemens voor mei

Deze maand begon sterk – met minder alcohol en snoepen, en meer Instagram posts – maar begon richting het einde van de maand wat rafelrandjes te vertonen. Tijdens de meivakantie gaan we treinen naar en door Zwitserland. En de voorbereiding richting zo’n vakantie is altijd even stressvol. Op werk wil je zoveel mogelijk afronden, en thuis wil je e.e.a. voor je vertrek op orde hebben, de huisdieren moeten ergens naartoe, maar het gewone leven met verjaardagen en andere afspraken gaat ook gewoon door. Desalniettemin ben ik best tevreden over deze maand, en vooral ook blij met de Instagram posts die ik heb gemaakt.

Voor de maand mei voeg ik één goede voornemen toe, zodat ik nog wat meer kan oefenen met mijn oude voornemens. Elke dag in de middag minstens 50 gram groente snacken – bovenop de 100 gram groente/fruit voor een ongezonde snack. Snoepen op werk is nog steeds een uitdaging, maar daar probeer ik later een keer iets voor te verzinnen. Daarnaast ga ik deze maand een nieuwe blogpost maken, over reizen met de trein door Zwitserland, workouts of alcoholvrije cocktails. Houd onze website in de gaten om te zien welk onderwerp het uiteindelijk wordt.

Een selectie van Instagram posts van de afgelopen maand.

Dit zijn onze goede voornemens voor duurzame keuzes in mei. Heb jij ook goede voornemens? Welke keuzes maak jij deze maand?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat wij commissies kunnen ontvangen als jij ervoor kiest iets te kopen via links in deze posts (zonder extra kosten voor jou). Meer details hierover vind je op onze affiliate pagina.

Berichten gemaakt 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven